Kuva: Shutterstock

Älä heitä roskiin! 3 hedelmää, joiden kuoret voit hyödyntää kauneuden- ja kodinhoitoon

03.06.2020 11:15 - Emmi Moilanen

Avokadon hyvät rasvat tehoavat myös kasvonaamiona.

Useat meistä ovat tottuneet heittämään juuri kuoritun hedelmät kuoret suoraa roskakoriin tai biojäteastiaan. Aina näin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, sillä myös kuoret voi jatkokäyttää esimerkiksi siivouksessa ja kauneudenhoidossa.

Insider kirjoittaa, millä tavoilla voit hyödyntää sitruunan, avokadon ja banaanin kuoret ennen niiden pois heittämistä.

Hyödynnä sitruuna siivoukseen

Sitruuna sisältää nimensä mukaisesti runsaasti sitruunahappoa ja kirpeä hedelmä myös tuoksuu raikkaalta. Näiden ominaisuuksien ansiosta sitruunan kuorta voi hyödyntää siivouksessa.

Pyyhkäise kuorella keittiön ja kylpyhuoneen hanat puhtaaksi. Myös lavuaarit voi pyyhkiä sitruunan kuorella, jolloin pinta kirkastuu ja raikas tuoksu leviää ympäristöön. Huuhtele pinnat lopuksi vedellä.

Avokadoa kauneudenhoitoon

Avokado on erinomainen lisä esimerkiksi leivän päälle, salaattiin ja smoothieen. Maukkaan välipalan lisäksi voit hyödyntää avokadoa myös kauneudenhoitoon. Nappaa kuoret talteen ja hiero niitä hellävaraisesti puhtaille kasvoille.

Anna avokadon vaikuttaa noin viiden minuutin ajan ja huuhtele vedellä. Kasvot tuntuvat tämän jälkeen pehmeiltä ja kosteutetuilta.

Banaaninkuori kiillottaa

Myös banaaninkuoria voi hyödyntää kodinhoidossa. Insiderin artikkelissa vinkataan kuorilla olevan kiiltoa antava vaikutus, jota voit hyödyntää muun muassa huonekasvien ilmeen virkistämisessä.

Hiero banaaninkuorta kasvien samentuneille lehdille ja pyyhkäise puhtaaksi rätillä. Kasvi saa uutta elinvoimaa hetkessä. Banaani sisältää runsaasti kaliumia, joka hellii myös huonekasveja.

Artikkelissa todetaan myös, että banaaninkuorikikkaa voi käyttää myös kenkien kiillottamiseen.

Lue myös: Suorista vaatteet ilman silitysrautaa – 4 nopeaa niksiä

Lue myös: Tiedätkö mitä kotona tulisi siivota päivittäin, viikoittain ja kuukausittain? Katso kattava listaus

Lue myös: Ilmiömäisen helppo tapa kuoria valkosipuli villitsee somessa - "Muutit juuri elämäni"

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat