Kuva: Arabia

Uusi muumimuki julkistettu - kyljessä komeilee harvinainen kuva

01.09.2020 17:30 - Henna Koste

Uusissa muumiastioissa on käytetty Tove Janssonin harvinaisempaa tekniikkaa.

Muumimukeja rakastetaan Suomessa ja maailmalla. Muumimukien kuvittaja Tove Slotte on nostanut omaksi suosikikseen Muumin päivän mukin. 

Nyt muumifanien iloksi on julkaistu taas uusi astiasto. Tove Janssonin kuvittamien muumikirjojen joukossa on myös muutamia harvinaisella raapetekniikalla tehtyjä kuvia. Tekniikassa tumma tausta on raaputettu esiin, jolloin kuva muodostuu valkoisista viivoista. Uudessa mukissa lumituiskussa sinnittelevän Muumipeikon tausta on raaputettu esiin. Uuden astiaston nimi on Lumituisku.

(kuva: Arabia)

(kuva: Arabia)

Tove Jansson kuvitti itse kaikki kirjoittamansa 12 muumikirjaa. Lähes kaikki kuvat ovat tussipiirroksia tai guassi- ja vesiväritöitä. Mukana on kuitenkin muutama raapetekniikalla tehty kuva. Astiaston kuvat ovatTaikatalvi-kirjasta.

"Alkuperäistä kuvaa on hieman muutettu vaihtamalla taustaväriksi tummansininen mustan sijaan ja siellä täällä on vaaleampaa harmaansinistä" kertoo kuvittaja-keraamikko Tove Slotte, jonka tehtävänä on muotoilla alkuperäinen kuva sopivaksi kaarevaan mukiin.

Tuotteet ovat myynnissä lokakuun alusta helmikuun loppuun.

Lue myös: Loppuunmyytyä muumimukia kaupitellaan jo 2250 eurolla: "Röyhkeydellä ei ole mitään rajaa"

Kilpailut

Uusimmat