Kuva: Shutterstock

Tee itse ekologiset joulukoristeet kuuseen - neljä yllättävää ideaa

19.11.2020 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Joulu tekee tuloaan ja pian on jälleen aika koristella joulukuusi. Jos koristeita ei kotoa vielä löydy, kannattaa sellaiset valmistaa itse.

Joulu tekee tuloaan kovaa vauhtia ja monen kotia saapuu pian koristamaan aito tai muovinen joulukuusi.

Tavallisesti kuusi koristellaan erilaisilla palloilla, nauhoilla ja tietenkin tähdellä, mutta mitä jos tänä vuonna kokeilisit jotain muuta? Ekologinen vaihtoehto on tehdä koristeet itse. Luonto kiittää ja samalla pääsee laittamaan oman luovuutensa peliin.

Ideoita ekologisiin ja ilmaisiin koristeisiin löytyy hurjasti. Alta pääset katsomaan neljä yllättävää ja toivottavasti myös inspiroivaa tapaa kuusen koristeluun. 

1. Kuivatut hedelmät ovat hyvin vanhanaikainen tapa koristella kuusi. Jos kotoasi löytyy siis esimerkiksi kuivahtaneita appelsiineja, älä heitä niitä pois, vaan kuivaa ne. Appelsiinin lisäksi esimerkiksi omena toimii hyvin, sillä näistä molemmat voi kuivattaa hyvin uunissa. Lopuksi vain neulalla pieni reikä hedelmän yläosaan, lanka läpi ja koriste on valmis. 

2. Vanhoista kankaanpaloista saa helposti ja nopeasti luotua esimerkiksi näyttäviä rusetteja kuusen oksille. 

3. Jokainen meistä on varmasti joskus askarrellut paperisia lumihiutaleita. Miksi siis et kaivaisi saksia kaapista ja tekisi moisia koristeita kuuseen? Parasta on, että tähän käyvät niin vanhat lehdet kuin kaapin pohjalle jääneet askartelupaperitkin.

4. Luonto on täynnä kaikkea kaunista. Myös asioita, joita voi ripustaa kuuseen. Lähde siis metsää ja nappaa mukaasi itseäsi miellyttäviä asioita. Esimerkiksi kävystä voit nopeasti loihtia näyttävän koristeen. 

Lue myös: Aikuiselle, lapselle ja lemmikille! 20 ihanaa ja erilaista joulukalenteria, joista ei löydy suklaata

Lue myös: Joululahjaideat hukassa? Katso ihanat lahjavinkit eri budjeteille

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat