Kuva: Shutterstock

Syksy on täällä – aika startata sarjamaratonit!

08.09.2022 15:40 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Viritä ruudulle joku syksyn koukuttavista sarjauutuuksista tai moneen kertaan nähty klassikkosuosikki, jonka juoni vie edelleen mukanaan.

The Handmade Tale’s

Margaret Atwoodin palkittuun menestysromaaniin perustuva draamasarja kertoo elämästä Gileadin dystopiassa, totalitaarisessa yhteiskunnassa, joka oli ennen osa Yhdysvaltoja. Ympäristökatastrofeista ja jyrkästi laskevasta syntyvyydestä kärsivää Gileadia johtaa kieroutunut fundamentalistihallitus, joka kohtelee naisia valtion omaisuutena.

Yksi harvoista jäljellä olevista hedelmällisistä naisista on Offred (Elisabeth Moss), komentajan kotipalvelijatar ja yksi naisista, joka pakotetaan seksiorjuuteen viimeisenä epätoivoisena yrityksenä uudelleen kansoittaa autioitunut maailma.

Tätä mieltä on Stream Team:

Olin aluksi järkyttynyt! Pari kertaa piti käydä välillä ulkona ottamassa happea. En kuitenkaan voinut lopettaa katsomista.

- Esko Eerikäinen, Radio Novan iltapäiväjuontaja

Kuulostaa kiehtovalta ja aion ehdottomasti ottaa tämän haltuun!

- Julianna Jokela, Radio NRJ:n aamujuontaja

On hyvän sarjan merkki, jos alussa ahdistaa. Silloin tarinankerronta, musiikki ja muu on osunut kohdalleen.

- Janne Lehmonen, Basson aamujuontaja

Frendit

Ehkä yhdessä kaikkien aikojen suosituimmista komediasarjoista kuusi Manhattanilla elävää ystävystä yrittävät selviytyä elämän kolhuista toisiaan tukien. Supersuosion saavuttanut sarja on ympäri maailmaa jo käsite, joka teki näyttelijöistään tähtiä myös sarjan ulkopuolella.

Tätä mieltä on Stream Team:

Aloitan sarjan katsomisen aina alusta uudestaan ja uudestaan.

- Julianna Jokela, NRJ:n aamujuontaja

Sinkkuelämää

New Yorkin autenttisessa ympäristössä kuvattu, seksiä ja deittailua pursuileva sinkkusarja ampui heti ensimmäisestä jaksosta (v. 1998) lähtien suoraan katsojien sydämiin. Sarja on useita hittisarjoja (kuten Beverly Hills 90210 ja Melrose Place) tahkonneen Darren Starin luoma ja tuottama, ja se perustuu Candace Bushnellin samannimiseen menestysromaaniin. Sarjan kaikki kaudet, kuten myös sarjaa jatkava And Just Like That… -uutuussarja ovat katsottavissa kokonaisuudessaan HBO Maxilla.

Tätä mieltä on Stream Team:

Hullua, miten siitä toiveesta, että Carrie löytäisi vihdoin viimein rakkauden, tulee itsellekin vähän hengentehtävä.

- Janne Lehmonen, Basson aamujuontaja

En koskaan kyllästy tähän sarjaan!

- Julianna Jokela, NRJ:n aamujuontaja

Sain 14-vuotiaana teinipoikana sarjasta ensimmäiset seksuaalikasvatukseni.  

- Janne Lehmonen, Basson aamujuontaja

Samantha, vau!

- Esko Eerikäinen, Radio Novan iltapäiväjuontaja

Sopranos

Tony Soprano (edesmennyt James Gandolfini) on aivan tavallinen keski-ikäinen liikemies. Hänellä on rakastava vaimo, ei kovin rakastava tytär ja poika nimeltään Anthony Jr. Hänen äitinsä on erikoinen, sedällä on kiivas luonne ja hänen rakastajattarensa ei olekaan niin salainen kuin hän luulee. Hänellä on myös psykiatri (Lorraine Bracco), jolle hän kertoo kaikki salaisuutensa. Paitsi sitä yhtä, jonka psykiatri jo tietää: Tony ei ole jätteidenkuljetusalalla, kuten hän itse väittää. Hän on mafiapomo.

Tätä mieltä on Stream Team:

Suosittelen tätä etenkin kaikille, jotka vähänkään välttelevät rikossarjoja.

- Janne Lehmonen, Basson aamujuontaja

Sopranosin päätös on ehkä historian kiistellyin, koska siitä on niin paljon teorioita.

- Janne Lehmonen, Basson aamujuontaja

Euphoria

Jo varoitusteksti kertoo sarjasta olennaisen: sisältää väkivaltaa, seksiä, päihteiden käyttöä ja voi aiheuttaa ahdistusta.

Palkitussa ja hypetetyssä draamasarjassa seurataan opiskelijoita heidän navigoidessaan huumeiden, seksin identiteetin, traumojen, somen, rakkauden ja ystävyyden miinakentillä nykypäivän entistä epävakaammassa maailmassa. Pääosassa nähdään multimedian supertähti Zendaya.

Tätä mieltä on Stream Team:

Tämä on K-18, koska sarjassa on poikkeuksellisen paljon alastomuutta. Sehän ei tosin haitannut ollenkaan.

- Julianna Jokela, NRJ:n päiväjuontaja

Elvis

Oscar-ehdokas Baz Luhrmannin ohjaama vaikuttava spektaakkeli, joka kertoo Elvis Presleyn elämästä ja musiikista. Elokuvallisessa draamassa Elviksen (Austin Butler) tarina kuvataan suhteessa hänen arvoitukselliseen manageriinsa, eversti Tom Parkeriin (Tom Hanks). Elviksen elämään merkittävästi vaikuttaneena, keskeisenä henkilönä nähdään myös Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Tätä mieltä on Stream Team:

Tämä on niin hyvä! Hienosti tehty elämäkertaelokuva, jonka kautta saa paljon lisää tietoa Elviksen elämästä. Musiikkia on käytetty todella hienosti läpi elokuvan. Tom Hanks tekee managerina mielettömän hienon roolisuorituksen!

- Niina Backman, Radio Novan päiväjuontaja

Kuuntele jakso Podplaysta!

Lue myös: Jos rakastit Game of Thronesia, tämä on uusi lempisarjasi!

Lue myös: Kuuma kesä jatkuu! Katso nämä sarjat vielä ennen syyssateita

Lue myös: Nämä sarjat sinäkin haluat nähdä tänä kesänä

Kilpailut

Uusimmat