Kuva: Shutterstock

Oletko muuttamassa? Vältä 5 ärsyttävää virhettä

04.09.2023 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Yllättävän moni asia saattaa unohtua muuton keskellä.

Muuttaminen on iso rupeama, jossa on paljon muistettavaa. Kun koko kodin irtaimisto on pakattava ja paperityöt hoidettava, saattaa moni asia unohtua siinä rytäkässä. Voice.fi:n toimitus keräsi viisi vinkkiä, joiden avulla voit välttää muutaman muuttoprosessia hankaloittavan ärsyttävän sudenkuopan.

1. Pakkaa siivoustarvikkeet helposti löydettävään paikkaan

Muuttaminen sotkee paikkoja nopeasti, kun sisälle esimerkiksi kannetaan tavaroita kengät jalassa. Tämän lisäksi uudessa asunnossa saattaa olla muita tahroja, jotka haluaisi nopeasti pyyhkäistä pois. Näin ollen siivoustarvikkeet kannattaa pakata omaan laatikkoonsa, jonka pitää muuton ajan lähettyvillä. Näin ne on helppo kaivaa esiin, mikäli sotkua muuttopäivänä syntyy.

2. Mieti, mitä tarvitset akuutisti ensimmäisenä muuttopäivänä ja seuraavana aamuna

Hammasharjat, lääkkeet, tärkeät kosmetiikkatuotteet ja pesuaineet, sekä puhtaat vaatteet on hyvä pakata samaan kassiin. Näin sinun ei tarvitse metsästää jokapäiväisiä tarpeitasi laatikoiden joukosta, vaan sinulla on ne heti käden ulottuvilla yhdessä kassissa.

3. Irrota valaisimet ja pesukone valmiiksi

Valaisimet ja pesukone kannattaa irrottaa hieman ennen muuttopäivän alkamista, sillä muuten niiden irroittamiseen menee muuttohulinan keskellä aivan turhaa aikaa.

4. Merkkaa, mitä muuttolaatikot sisältävät

Kun koko talon irtaimisto pakataan laatikoihin, hukkuvat tavarat äkkiä laatikkomeren keskelle. Tämän lisäksi osa laatikoista sisältää jotai särkyvää ja osa ei. Muuttolaatikon kylkeen kannattaa siis laittaa esimerkiksi teipinpala, johon kirjoittaa, mitä laatikko sisältää. Näin kantaminen ja kuljetus sujuu paremmin ja myös tavaroiden löytäminen uudessa asunnossa helpottuu.

5. Panosta kunnollisiin muuttolaatikoihin

Muuttolaatikoita valitessa kannattaa panostaa laatuun. Mikään ei ole inhottavampaa kuin se, että pakatut tavarat tulevat hapertuneen banaanilaatikon pohjasta läpi keskelle rappukäytävää. Valitse käyttöösi siis tukevia ja varmasti muuton kestäviä laatikoita.

Lue myös: Jokainen suomalainen koira on rekisteröitävä vuoden loppuun mennessä - koirarekisteri laajenee tänään

Lue myös: Heitätkö tumppeja tai muuta roskaa katukaivoon? Ei kannattaisi, sillä ne päätyvät todennäköisesti suoraan vesistöön

Lue myös: Ei syysmuotia ilman ruskeaa - kaksi väriä, joihin yhdistettynä se todellakin toimii

Kilpailut

Uusimmat