Perjantairesepti: Herkullinen tattikeitto
Sienisato on nyt metsissä parhaimmillaan. Tee retki mättäille tai torille ja kokkaa maistuva tattikeitto.
Äidin tattikeitto (neljälle)
Noin 1 litra tuoreita tatteja
1 sipuli
250 g perunoita
Nokare voita
1 litra kasvislientä
2 dl kermaa
2 tl suolaa
1 tl valkopippuria
Tarjoiluun tuoretta tilliä
1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Puhdista tatit ja tarkista, ettei niissä ole matoja. Pilko pieniksi paloiksi.
3. Pese perunat hyvin ja lohko ne.
4. Sulata nokare voita pksupohjaisessa kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu. Kumoa joukkoon pilkotut tatit.
5. Paista tatit kypsiksi välillä seikoittaen. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja mausteet.
6. Lisää perunat ja anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä.
7. Tarjoa tattikeitto tillisilpulla koristettuna.
Lisää herkullisia reseptejä Marina Ekroos: Silmänruokaa, Löytöretki makuihin -kirjassa. 26,90 e, Wsoy.
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.