Perjantairesepti: Herkullinen espresso-suklaahippukakku - sopii myös vegaaneille!
Tämä kakku vie sekä suklaan- että kahvihimon mennessään.
Espresso-suklaahippukakku
170 g maustamatonta tai vaniljasoijajogurttia
2 1/3 rypsiöljyä
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl suklaa-aromia
4 2/3 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 1/4 kahvinmakuista likööriä
2 1/3 dl maustamatonta tai vaniljasoijamaitoa
1 1/4 pikakahvijauhetta
8 1/4 vehnäjauhoa
2 1/3 dl täysjyvävehnäjauhoa
1 1/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
3 1/2 dl (260 g) maidotonta suklaata
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 6 suorakulmaista minikakkuvuokaa.
2. Sekoita jogurtti, vanilja-aromi, öljy, suklaa-aromi, sokeri, siirappi, likööri ja soijamaito suuressa kulhossa.
3. Sekoita toisessa kulhossa pikakahvijauhe, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda, suola ja tärkkelys.
4. Kaada kuivat aineet neisteiden joukkoon ja sekoita hyvin. Kääntele joukkoon suklaahiput.
5. Kaada taikina kakkuvuokiin täyttäen kustakin vuoasta noin kaksi kolmasosaa, jotta kakuille jää tilaa kohota.
6. Paista 30-45 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle työnnetty hammastikku tulee ulos puhtaana.
Innostuitko vegeherkuista? Niitä löytyy lisää Planeetan parhaat vegepurilaiset kirjasta, 30 e, Moreeni
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.