Perjantairesepti: Tulista porsasta korealaiseen tapaan

15.02.2013 11:15 - Heli Thoren

Perinteinen korealaisruoka on sopivasti tulinen pakkaspäivän evääksi.

Tulista porsasta korealaiseen tapaan

4 hengelle

Tätä hyvin perinteistä korealaista ruokaa (daeji bulgogi) varten liha tulee leikata ja hakata hyvin ohuiksi suikaleiksi ja paistaa erittäin kovalla lämmöllä. Korealaisesta tulisesta paprikasta tehtyä gochujang-tahnaa löytyy aasialaisista ruokakaupoista ja verkkokaupoista, mutta voit korvata sen tulisella chilitahnalla.

450 g porsaan sisäfileetä

2 murskattua valkosipulinkynttä

2 cm:n pala kuorittua, tuoretta inkivääriä raasteena

2 rkl gochujang-tahnaa tai tulista chilitahnaa

2 rkl soijakastiketta

2 rkl mirin-riisiviiniä

2 rkl hienoa pehmeää tumaa sokeria

2 tl seesamiöljyä

kasvisöljyä voitelemista varten

keitettyä valkoista riisiä, roomansalaatin sisempiä lehtiä (ja kimchiä) tarjoilua varten.

1. Peitä lihasuikaleet muovikelmulla ja hakkaa suikaleita lihanuijalla tai kaulimella, kunnes ne ovat 2 mm:n paksuisia.

2. Sekoita valkosipulit, inkivääri, gochujang-tahna, soijakastike, minrin-riisiviini, sokeri ja seesamiöljy yhteen suuressa kulhossa. Lisää lihasuikaleet kulhoon ja sekoita kastike lihaan. Jätä suikaleet marinoitumaan puoleksi tunniksi.

3. Lämmitä parilaa tai suurta paistinpannua kovalla lämmöllä, kunnes se alkaa savuta. Voitele lihat öljytilkalla ja paista marinoituja suikaleita kummaltakin puolelta 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Joudut paistamaan lihat useammassa erässä. Siirrä kypsyneet lihat lämpimään tarjoiluastiaan ja peitä ne foliolla siksi aikaa, kun paistat loput lihat.

4. Tarjoile porsaanlihan kanssa keitettyä riisiä ja salaattia (sekä halutessasi myös kimchiä). Voit vaihtoehtoisesti kääriä porsaanlihan salaatinlehtiin ja tarjoilla lisukkeena kimchiä.

Johnnien vinkki: On tärkeää leikata sisäfileetä ympäröivät kalvot tai valkoinen sidekudos pois, koska sidekudoksesta tulee hyvin sitkeää, kun se kypsyy.



Lisää herkullisia reseptejä porsaasta löydät Johnnie Mountainin Possu, Rakkaudesta porsaanliharuokiin -kirjasta, Moreeni



Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat