Perjantairesepti: Täydelliset mokkaruudut
Klassikkoleivonnaisen voi tehdä monella tavalla. Tämän reseptin avulla ruuduista tulee erityisen kuohkeita.
Täydelliset mokkaruudut
Pohja:
2 munaa
2 kahvikuppia sokeria
1 kahvikuppi maitoa
3 kahvikuppia jauhoa
2 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa (soodalla tulee kuohkeampi taikina)
150 g voisulaa
1 rkl kaakaota
1. Vatkaa munat ja sokeri, lurauta varovasti sekaan maito, ripottele jauhot ja voisula.
2. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti ja paista 200 asteessa noin vartti.
Kun pohja on uunissa, valmista kuorrutus: sekoita kaikki kulhossa.
Kuorrutus:
200 g tomusokeria
5 rkl kylmää kahvia
4 rkl voisulaa
1 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3. Kun otat pohjan uunista, anna sen hetki jäähtyä ennen kuin kaadat kuorrutuksen päälle (muuten kuorrutus valuu pohjan ja pellin reunan väliin ja homma pilalla).
Vinkki: 70-luvulla herkku koristeltiin kookoshiutaleilla, nykyään monet suosivat nonparelleja.
"Näitä ruutuja on ollut tarjolla varmasti jokaisilla synttäreilläni aina tähän päivään asti. Ei kannata leipoa muuta, kun vieraat kuitenkin kyselevät näiden perään. Resepti on äidiltä saatu ja 1970-luvun peruja. Leipoessa kannattaa huomioida, että kahvikupilla tarkoitetaan mummin kuppia, ei mitään Starbucks-ämpäriä."
Reseptin paljasti Minna Ruolanto, Voicen Aamun juontaja
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.