Helpoin ja toimivin tapa säästää ruokaostoksissa: vietä aikaa kaupassa

03.05.2013 13:15 - Reetta Haverinen

Jos kävisimme viikottaisilla kauppareissuillamme hieman maltillisemmin, tulisimme ajan mittaan säästämään huimia summia rahaa. Varaa siis seuraavalle kauppakäynnillesi muutama lisäminuutti ja pian budjettisi jää huomaamattasi plussan puolelle.

Standfordin yliopiston professorin Stephan Seilerin toteuttaman tutkimuksen mukaan suurin osa ihmisistä tahtoo tehdä edullisia ruokaostoksia ja säästää kustannuksissa. Kuitenkin vain harva onnistuu tässä, sillä tutkimustulosten mukaan suurin osa ihmisistä antaa parhaimpien tarjousten vilahtaa ohitsensa.

Syy tähän on yksinkertainen: oman taloutensa ruokaostokset hoidetaan kerran viikossa. Kauppaan ajetaan suoraan töistä ja kärry lastataan täyteen tavaraa. Olo on uupunut ja hintojen vertailuun keskittyminen on vaikeaa. Mukaan onkin helppo napata tutut ostoslistalla olevat tuotteet.

Loppuviikon aikana piipahdetaan kaupassa vain, jos jotain olennaista puuttuu. Tällöin myymälävierailu on melko pikainen ja kun puuttuva maitopurkki on ostettu, kaupasta rynnätään ulos samantien. Jos maidonhakureissulla silmiin osuu tarjouskyltti esimerkiksi pyykkipulverista, ei siihen tule tartuttua koska edellinen pakkaus on vasta puolillaan.

Vain harva ihmisistä tapaa ostaa tavaraa ''varastoon''. Kuitenkin parhaimmat tarjoukset ovat useimmiten voimassa vain muutamien päivien ajan, joten niihin tulisi tarttua heti.

Joten jos tahdot elää mahdollisimman säästeliäästi, varaudu viettämään kaupassa enemmän aikaa. Tartu tarjouksiin ja suosi edullisia ja suuria pakkauskokoja. Jos maltat tutkia hintoja ja tarttua tarjouksiin, budjettisi tulee ennen pitkään kiittämään sinua muutaman lisäminuutin uhraamisesta.

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat