Kukatkin riemastuvat vodkasta - 5 yllättävää käyttötapaa listattiin

24.05.2013 20:15 - Reetta Haverinen

Nyt on syytä hankkia kaapin kätköihin pullollinen vodkaa - ei ainoastaan pahan päivän varalle, vaan myös siivouspäivää silmällä pitäen. Tiesitkö, että tätä nautintoainetta voi käyttää nimitäin muutenkin kuin vain boolimaljassa?

Vodka-sana nostaa monien mieleen kuvan koreista drinkeistä ja kylmistä viinapaukuista. Tämä perinteinen juhlijoiden kurkunkostuttaja on kuitenkin myös erittäin käytännöllinen arkipäivän askareissa ja kotitöissä.

Vodka toimii loistavasti esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

Ilmanraikastaja

Etyylialkoholia, joka on vodkan pääainesosa, löytyy lähes kaikista kaupallisista ilmanraikastajista. Puhdas alkoholi hävittää häiritsevät tuoksut tiehensä, eikä jätä jälkeensä inhottavia keinotekoisia hajuja. Jos taas pidät tuoksuista, voit lisätä vodkan joukkoon pari tippaa tuoksuöljyä ja suihkautella talosi raikkaaksi omatekoisella raikastimella.

Pidentää kukkakimpun kestoa

Kukkapuskan nuupahtaminen ennen aikojaan johtuu usein vaasin vedessä elävistä bakteereista. Vodkan desinfioiva ja bakteereita tappavat ominaisuudet saavat kuitenkin nämäkin maljakkopöpöt katoamaan. Kun lisäät vaasin veteen hieman vodkaa, saat ruusukimppusi kestämään elinvoimaisena pidempään.

Puhdistaa ikkunat

Alkoholi liuottaa tiehensä niin rasvaiset sormenjäljet kuin muutkin epäpuhtaudet, joita kodin pinnoille ilmaantuu. Muun muassa ikkunalasit keräävät helposti puoleensa silmään pistäviä rasvatahroja. Kun pyyhit lasit vodkaan kastetulla siiovusliinalla, saat niistä puhtaat ja kirkkaat muutamassa sekunnissa.

Vaniljaesanssi

Jauhopeukalot voivat kehitellä vodkasta ja vaniljatangosta oman vaniljaesanssin, jota käyttää niin leivonnaisiin kuin jälkiruokiinkin. Pilko kolme vaniljatankoa pieniksi paloiksi ja sirottele ne pienen lasipullon pohjalle. Kaada sitten vaniljapalojen päälle reilu 2 desilitraa vodkaa ja sulje pullon suu ilmatiiviilläkorkilla. Anna esanssin tekeytyä vähintään neljä viikkoa. Omatekoinen makuvodka on myös erittäin hyvä lahjaidea.

Kylmähaude

Urheiluvammoja ja venähdyksiä on perinteiseen tapaan haudottu kylmällä pakastepussilla. On kuitenkin varsin inhottavaa painella kipeää nilkkaa kohmeisella hernesäkillä. Vodkan yksi hyvistä ominaisuuksista on, ettei se jäädy pakastimessakaan. Kaada siis kirkasta nautintoainetta muovipussiin ja pistä se pakkaseen. Seuraavan kerran tarvitessasi kylmähaudetta, voit painella kolottavaa kohtaa kylmällä vodkapussilla pakastevihannesten sijaan.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat