Kevyet vaihtoehdot grillijuhliin laihduttajille ja vegetaristeille

18.06.2013 16:15 - Reetta Haverinen

Suomalaisten juhannusjuhlissa grillissä tirisee monesti lihaa monessakin eri muodossa. Juhannusvieraiden joukossa saattaa kuitenkin olla niitäkin ihmisiä, jotka eivät lenkistä tai sisäfileestä syty.

Tässä muutamia vinkkejä, mitä grilliin voi makkaran sijaan laittaa. Vaikka olisit lihansyöjä, näillä vaihtoehdoilla saat hieman kevennettyä juhannuksen ruokavaliota.

Halloumijuusto tai grillijuusto

Suolainen ja kiinteä kyproslainen juusto sopii grilliin erinomaisesti. Kaupoista löytyy myös paljon nimenomaan grillaamiseen tarkoitettua grillijuustoa, joka muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan paljon halloumia.

Maissi

Maissi paahtuu grillissä maukkaaksi. Sivele tähkät vielä lopuksi kevyesti öljyllä tai voisulalla, niin maku vie kielen mennessään.

Perunat

Kääri keitetyt perunat folioon ja laita perunat hetkeksi grilliin. Tämän jälkeen viillä folioperunat auki ja lisää perunoiden sisään esimerkiksi nokare tuorejuustoa tai smetanaa. Perunan voi nauttia lusikalla suoraan foliosta.

Kasvisvartaat

Lävistä grillivartaaseen esimerkiksi herkkusieniä, paprikanpaloja, oliiveita, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja.

Ananas

Makoisa jälkiruoka syntyy myös grillissä. Grillatut ananaspalat ja vaniljajäätelö sopivat yhteen täydellisesti.

Banaani

Laita banaani kuorineen ritilälle. Kun kuori on hieman ottanut väriä, viillä banaani auki ja nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Sipuli

Halkaise sipuli puoliksi. Ripottele sipulipuolikkaan päälle suolaa, pippuria ja valuta päälle hieman hunajaa. Kääräise sipulit sen jälkeen folioon ja laita parilalle. Lopputulos on varsin herkullinen.

Tortillat ja rieskat

Laita tortilla- tai rieskalettu hetkeksi ritilälle lämpiämään. Tämän jälkeen voit täyttää rapean letun raikkaalla salaatilla ja juustolla.

Tofu

Grillattu tofu on varsin maukas vaihtoehto pihville. Kun vielä marinoit tofun hyvin ennen grillaamista, voi moni makkarafani vaihtaa lenkkinsä mieluusti tofuviipaleeseen.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat