Ilona: Fairya tiskikoneeseen ja perunasosetta ranskalaisista - uusavuttomien tarinat hämmentävät

26.10.2013 11:15 - Katariina Näreaho

Ilona-lehti kokosi uusavuttomien kertomuksia arjen haasteista, jotka herättävä monissa hämmästystä ja huvittuneisuutta.

Perunoiden keittäminen, tiskien tiskaaminen ja pyykin peseminen ovat monelle itsestään selviä asioita. Varsin moni kuitenkin kokee olevansa täysin uusavuton arkisten asioiden edessä. Tässä muutama hämmentävä esimerkki:

- Vessanpönttöni ehti tukkeutua monta kertaa, kunnes hommasin kotiini roskakorin. Siihen asti vedin roskani pöntöstä alas, Mirja kertoo Ilona-lehdessä. Pian tämän jälkeen Mirja huomasi, kuinka helppoa on, kun roskia ei tarvitse aina silputa vessan pönttöön, eikä putkimiehelle tarvitse soitella jatkuvasti.

Erään työpaikan taukotilassa vedenkeitin sai kyytiä, kun työharjoittelussa olleet nuoret tytöt valmistivat siinä nuudelinsa. On sanomattakin selvää, että keittimen käyttöikä ei ole pitkä, jos sen täyttää vedellä, nuudeleilla ja mausteilla.

Kokkaus tuottaa haasteita myös muille. Etenkin perunoiden keittäminen tuntuu ydinfysiikalta.

- Neuvolassa parikymppinen äiti oli ohjeistettu antamaan nelikuukautiselle vauvalleen perunaa. Soseena tietenkin. Ylpeyttä äänessään äiti kertoi, että vauva oli oksentanut perunan suustaan. Koska äiti ei ollut tiennyt, että peruna pitää keittää, hän oli ostanut hampurilaisravintolasta ranskalaisia ja muussannut niitä, Jenni kertoo.

Erotilanteessa kotiaskareiden uudelleen opetteleminen saattaa tulla eteen, jos pariskunnasta toinen on hoitanut ne ennen yksin. Tämän koki eräs mies, joka joutui kysymään neuvoa entiseltä avovaimoltaan, voiko käsitiskiainetta käyttää myös astianpesukoneessa.

- Ehdotin lämpimästi, että hän kokeilisi, Sanna paljastaa.

- Kun ystäväni aloitti majoneesin teon, en tiennyt, itkeäkö vai nauraa. Hän laittoi kananmunat monitoimikoneen kulhoon ehjänä. Siis kuorineen, Kirsi muistelee.

Lähde: Ilona (IL)

Kilpailut

Uusimmat