Työympäristö terveemmäksi, huonekasvien avulla

29.11.2013 21:15 - Linda Arponen

Kasvit tekevät ympäristöstä kauniimman ja edistävät terveyttä.

Tutkijoiden mukaan kasveista on hyötyä terveydelle, sillä ne lisäävät happea, vähentävät myrkkyjä ja kasvattavat ympäristön positiivisuutta.

Lisää toimistoosi tai kotiisi seuraavia kasveja, joilla teet tiloista vähemmän stressaavia ja terveellisempiä.

Isoanopinkieli

Tällä huvittavankuuloisella, hintelällä kasvilla on pitkät, kapeat lehdet, jotka nousevat mullasta ruohon tapaan. Isoanopinkieli selviytyy hyvin vähässä valossa ja epäsäännöllisellä kastelulla, joten sen pitäisi kestää loistavasti myös toimisto-olosuhteissa.

Viirivehka

Viirivehka on kaunis ja helppohoitoinen kasvi. Kasvin lehdet voivat nuupahtaa liian auringonvalon takia, joten kasvi sopii hyvin suljettuun toimistoympäristöön. Kasvin vahamaiset lehdet ja valkoiset kukat miellyttävät myös silmää. Viirivehka onkin sekä käytännöllinen että kaunis vaihtoehto arkiseksi huonekasviksi.

Tuoksutraakkipuu

Tuoksutraakkipuu rehevä ja kukoistava kasvi. Se on kotoisin Havaijilta ja antaakin siksi tilaan välittömän trooppisen tunnelman. Vaikka kasvi on rehevä ja vihreä, se tarvitsee silti vain vähän vettä ja valoa. Kasvi jopa kellastuu liian paljosta valosta, joten se sopii hämärämpäänkin tilaan.

Kirjorönsylilja

Kirjorönsyliljan englanninkielinen nimi "spider plant" tulee siitä, että kasvilla on pitkät, roikkuvat lehdet, jotka muistuttavat hämähäkin jalkoja. Kasvin kaunis, vaaleanvihreä väri tuo hyvää kontrastia tummempiin kasveihin nähden. Sen voi myös laittaa roikkumaan, jolloin kasvistoon tulee enemmän kerroksia.

Viikunapuu

Viikunapuu on kaunis pieni puu, jota on helppo hoitaa ja mukava katsella. Se ei kasva liian isoksi ja pysyy vihreänä ja terveenä vain vähällä vedellä ja valolla. Sitä voi hoitaa jopa vain sumutinpullon avulla.

Lähde: BerryRipe

Kilpailut

Uusimmat