Vielä ehtii: Valmista Lasimestarin silli vähintään 3 päivää ennen aattoa
Perinteinen silliherkku kuuluu joulun kalapöytään. Lasimestarin silli säilyy itsetehtynä noin 2 viikkoa jääkaapissa.
Lasimestarin silli
2 kokonaista silliä kevyesti suolattuna (jos haluat päästä helpommalla, osta valmiiksi leikattua sillifilettä 4 kpl)
10 valkopippuria
10 maustepippuria
10 neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
4 laakerinlehteä
1 porkkana
2 punasipulia
Liemi:
2 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
4 dl vettä
1. Laita liemen ainekset kattilaan, kiehauta. Jätä liemi jäähtymään.
2. Perkaa sillä väli sillit tai pieni fileitä sopiviksi paloiksi. Voit tehdä paloista suupalan kokoisia tai jättää pidemmiksi.
3. Pilko sipuli renkaiksi ja kuoritut porkkanat ohuksi viipaleiksi. Laita sillit, kasvikset ja mausteet purkkiin. Kaada liemi päälle. Anna tekeytyä ainakin kolmen päivän ajan.