Perjantairesepti: Kukkakaalisosekeitto pekonirouheella
Karppaajakin ilahtuu tästä keitosta, joka valmistetaan ilman perunaa.
Kukkakaalisosekeitto pekonirouheella
1 keskikokoinen kukkakaali (noin 500 g)
1 sipuli
7 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
ripaus muskottia
suolaa ja pippuria maun mukaan
200 g pekonia
oliiviöljyä sipulin paistamiseen
1. Pilko sipuli ja kuullottele sitä oliiviöljyssä kattilan pohjalla hetki. Pilko kukkakaali ja laita se ja kasvisliemi kattilaan kiehumaan. Keittele kunnes kaali pehmenee.
2. Pilko pekoni pieneksi hakkeeksi ja ruskista se. Laita sivuun odottamaan.
3. Soseuta keitto. Lisää kermaa maun mukaan - lisää kaikki, jos pidät juoksevammasta keitosta. Lisää suola ja pippuri. Nauti pekonirouheen kera.
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.
Kilpailut
Uusimmat
Ylen uusi dokumenttisarja kertoo sateenkaarisenioreiden elämästä
Florence Pughin tyrmäävä jakkupukutyyli kääntää katseet - huomio kiinnittyy etenkin yksityiskohtiin
Serpentiini ei kuulu paperinkeräykseen, vaikka niin voisi luulla - tiedätkö, miten se tulisi kierrättää?
Englannin jalkapalloliitto sulkee transnaiset naisten jalkapallosta
Tunnistatko kesäkukat? Tee testi ja selvitä, oletko todellinen viherpeukalo!
Näytä lisää