Jäikö suklaamunia yli pääsiäiseltä? Leivo niistä kakku helpolla ohjeella
Täyteläinen kakku maistuu vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Raikkautta halajava tarjoilee sen marjojen tai hedelmäsalaatin kera.
Suklaakakku pääsiäismunista
150 g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
100 g suklaata
2 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun:
Vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, marjoja tai hedelmiä
1. Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Kun vaahto on kuohkeaa, vatkaa joukkoon munat yksitellen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan sekoitellen.
3. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kääntele taikinan joukkoon. Lisää vielä sitruunamehu antamaan raikkautta.
4. Voitele irtopohjavuoka. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi, jotta saat kakun irrotettua helpommin paistamisen jälkeen. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä löysä, joten älä paista liikaa. Tarjoile hedelmien tai marjojen ja vaniljajäden tai kermavaahdon kera.