Klassikkoherkku: Tilli-etikkakurkut ovat kesän raikkain lisuke

29.05.2014 16:15 - Katariina Näreaho

Perinteinen tilli-etikkakurkkusalaatti on maukas ja raikas lisuke kesän herkkupöytään.

Tilli-etikkakurkkusalaatti

2 tuorekurkkua (tai useampi avomaankurkku)

0,5 dl tilliä pilkottuna

1 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1,5 dl vettä

1 rkl suolaa

1. Kuori kurkut juustohöylää apunakäyttäen. Jätä reunoihin ohuet vihreät raidat väriä tuomaan. Viipailoi kurkku melko ohuiksi, pyöreiksi siivuiksi.

2. Laita kurkut ja pilkottu tilli kulhoon. Sekoita etikka, vesi, sokeri ja suola keskenään ja kaada kurkkujen päälle. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Lue myös helpon vesimeloni-fetasalaatin ohje täältä.

Kilpailut

Uusimmat