Mitä syödä rannalla? Raikkaat eväsvinkit kesäpäivään

30.05.2014 07:15 - Linda Arponen

Jos ajatuksena on viettää lämmin kesäpäivä rannalla, kannattaa mukaan valita tietynlaisia eväitä.

Kesällä tekee mieli suunnata hiekkarannalle. Jossain vaiheessa saattaa kuitenkin tulla nälkä, minkä vuoksi eväät on hyvä ottaa mukaan jo kotoa. Mitä voi kuitenkaan syödä paikassa, jossa on paljon hiekkaa, kuumentava aurinko, tuuli, vettä ja mahdollisesti aggressiivisia lokkeja?

Seuraavaan on listattu sopivia eväsvaihtoehtoja rantapäivään. Mikä parasta, ne ovat herkullisia ja terveellisiä.

Kokonaiset hedelmät

Hedelmät, kuten omenat, päärynät ja appelsiinit kosteuttavat kuumalla ja sisältävät myös paljon ravintoaineita kuten kuitua, joka pitää yllä kylläisyyden tunnetta. Lisäksi sinun ei tarvitse tapella kääreiden kanssa, hedelmien kuoret estävät hiekan pääsyn niihin, eikä ruokia tarvitse pitää kylmässä.

Jäädytetyt jogurttipurkit

Laita pari jogurttipurkkia pakastimeen rantapäivää edeltävänä iltana, jotta ne jäätyvät täysin. Rannalla ollessasi jogurtit sulavat syömävalmiiksi ja pysyvät silti kylmänä.

Wrapit

Wrapit ovat helpommin syötäviä kuin voileivät, joiden syönti vaatii yleensä kahta kättä. Valitse wrapit, joissa on täytteenä kasviksia ja lihaa, jotta saat energiaa. Juustoa ja majoneesia kannattaa kuitenkin välttää, sillä ne voivat pilaantua auringossa.

Pikkuporkkanat ja hummus

Tämä on raikas ja terveellinen yhdistelmä, sillä hummus sisältää kuitua, terveellisiä rasvoja ja proteiinia.

Paahdetut pähkinät

Pähkinät eivät pilaannu nopeasti. Lisäksi niiden kuitu ja proteiini pitävät sinut kylläisenä sekä kalium kosteustasapainosi kunnossa.

Muista myös riittävä vedenjuonti!

Lähde: Glamour

Kerroimme pari päivää sitten myös helposta jäätelöreseptistä, johon et tarvitse kuin yhden raaka-aineen. Lue herkullinen resepti täältä.

Kilpailut

Uusimmat