Leivo piknikille: Kuohkea focaccia-leipä saa makua tuoreista yrteistä
Rosmariini-focaccia
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
5 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pieni puntti tuoretta rosmariinia
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan. Lisää loput jauhot vaivaten. Lisää vielä oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
2. Voitele leivinpaperi pullasudilla oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Voitele oliiviöljyllä leivän pinta. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia niin, että leipä saa kauniin, ruskean pinnan.
Vinkki!
Leipä on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena.
Kilpailut
Uusimmat
Lastensuojeluilmoitusten määrä kasvoi poikkeuksellisen paljon - yksi ikäryhmä erottuu
Uusi suomalaispalvelu tukee lähisuhdeväkivallan uhreja - hyödyntää tekoälyä
Kuinka paljon siitepölyä on ilmassa kolmen K-kirjaimen aikaan? Asiantuntija selventää raja-arvoja
"Mitään ei saa enää sanoa" ei pidä paikkaansa, Ylen kysely selvitti sananvapauden olevan hyvällä tolalla
Vuoden 2024 äitiyspakkauksen jakaminen on alkanut
Näytä lisää