Viis säästä: 10 kivaa puuhaa lasten kanssa sadepäivän varalle

30.06.2014 14:13 - Heli Thoren

Sisätiloissakin voi tehdä vaikka mitä mukavaa. Kokosimme kymmenen vinkkiä pienten lasten vanhemmille.

Vettä vihmoo, eikä uimarannalle pääse pulikoimaan. Sen sijaan, että harmittelisi huonoa säätä, kannattaa ottaa ilo irti mukavista sisäpuuhista. Ohessa kymmenen vinkkiä lasten kanssa oleiluun huonolla säällä:

1. Rakentakaa maja

Kuka tahansa muksu innostuu majaleikeistä. Suunitelkaa ensin, minne maja rakennetaan. Kasatkaa sitten tarvittavat täkit ja tyynyt ja ryhtykää rakennuspuuhiin. Muistakaa myös majaeväät ja taskulamppu lukuhetkiä varten. Sopikaa lasten kanssa, että kun maja on valmis, äiti saa ottaa majassa torkut.

2. Satuhetki

Sopikaa, että jokainen saa valita kaksi satukirjaa. Kömpikää peiton alle ja lukekaa rauhassa nautiskellen.

3. Avaimen piilotus

Piilottakaa jokin esine - esimerkiksi avain. Yksi piilottaa, muut etsivät. Piilottaja voi antaa vinkkejä: "lämpenee, viilenee, polttaa, polttaa..." aina sen mukaan, miten etsijät lähenevät piilotettua esinettä. Se joka löytää "avaimen" saa olla seuraava piilottaja.

4. Pullatehdas

Leipominen on lasten suosikkipuuhaa, etenkin, jos paistetaan pullaa. Unohtakaa peruspuustit. Tehkää ennemmin mielikuvituksellisia eläinhahmoja taikinasta. Kun pullat ovat valmiita, pitäkää yhdessä pulla- ja mehubakkanaalit.

5. Legoennätys

Päättäkää, että käytätte jokaista legopalikkaa, joka kotoa löytyy. Rakentakaa yhdessä suuri talo tai linna. Jos legoja ei löydy myös palikat toimivat.

6. Temppurata

Tehkää kotiin temppurata. Kivoimman radan varrella on sopivasti kiipeilyä, ryömimistä ja kuperkeikkapisteitä.

7. Kampaajaleikki

Sopikaa, että äiti saa olla asiakkaana kampaajalla. Laittakaa vettä suihkepulloon ja etsikää käsiinne kaikki erilaiset kammat ja harjat. Jos kampaamopuuhien tekeminen onnistuu edes osittain makuuasennossa, aina parempi. Tässä leikissä äiti voi mainiosti ottaa torkut.

8. Tehkää satukirja

Askartelu on suosikkipuuhaa myös sateella. Päättäkää, että teette satukirjan yhdessä. Sepitelkää ensin tarina. Sitten jokainen saa piirtää tai maalata haluamansa sivut kirjaan. Liittäkää lopuksi sivut yhteen esimerkiksi nitojalla. Lukekaa tarina yhdessä.

9. Piirtäkää seinään

Teipatkaa seinälle puhdasta piirustuspaperia suurelle alalle. Piirtäkää tai maalatkaa siihen maisema. Parasta on, jos voitte teipata paperit lastenhuoneen seinälle. Näin ne voi myös jättää sinne pienten ihailtaviksi upean seinämaalauksen tai tapetin tapaan.

10. Leikkikää hienoa ravintolaa

Sopikaa, että perustatte yhdessä ravintolan. Suunnitelkaa menu yhdessä. Jakakaa roolit. Yksi saa auttaa lihapullien pyörittämisestä, toinen kattaa ja suunnittelee jätkiannokset. Älkää unohtako kynttilöitä ja viuhkaksi taiteltuja servettejä.


Koira voi ehkäistä lasten diabetesta. Lue lisää tuoreesta tutkimuksesta täällä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat