Perjantairesepti Herbamarelta: Olgan täytetyt tomaatit

11.07.2014 11:15 - Heli Thoren

Kesällä bataattikeiton voi halutessa nauttia myös kylmänä gazpachon tapaan.

Täytetyt tomaatit


1 1/2 dl Vogelin täysjyväriisiä

1 dl kuivattuja suppilovahveroita (tai muita sieniä)

6 tomaattia

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

voita paistamiseen

pippuria myllystä

ripaus Herbamare yrttisuolaa

pieni nippu tuoretta basilikaa

150 g juustoraastetta

1. Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Laita suppilovahverot kylmään veteen likoamaan.

3. Leikkaa tomaateista hatut pois ja koverra tomaattien sisukset pois pikkulusikalla. Siirrä tomaatit sivuun odottamaan. Pilko tomaattien sisukset ja hatut pieniksi.

4. Valuta sienet kuiviksi ja paista niitä voissa paistinpannulla hetki. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet. Lisää lopuksi riisi sekä 100 g juustoraastetta.

5. Täytä tomaatit sieniseoksella ja kuorruta ne lopulla juustoraasteella.
Paista 220 asteisessa uunissa 10 - 12 minuuttia tai kunnes juuston pinta on kauniin ruskea.


Katso video tomaattien valmistuksesta:

Kilpailut

Uusimmat