Kodin siivoaminen onnistuu ilman kemikaaleja - katso miten perusruoka-aineilla saa puhdasta jälkeä

23.07.2014 22:15 - Susanna Karttunen

Luonnollisilla aineilla siivoaminen säästää rahaa ja ei jätä voimakasta hajua.

Kodin siivoaminen luonnonmukaisilla aineilla on turvallisempaa, ympäristöystävällisempää ja usein halvempaa kuin kemikaalien käyttäminen. Luonnolliset aineet eivät myöskään jätä voimakasta hajua. Female First kokosi hyvät luonnolliset aineet kodin siivoukseen.

Etikka

Etikka on hyvä aine puulattioiden desinfiointiin ja putsaamiseen. Sekoita 30 ml etikkaa kolmeen litraan vettä ja käytä nestettä moppauksessa. Käytä etikkaa, jonka happoisuus on noin kymmenen prosenttia.

Sitruuna

Sitruuna sopii monille pinnoille. Se sekä desinfioi että jättää ihanan raikkaan tuoksun. Lisää muutama tippa sitruunamehua litraan vettä ja sekoita. Käytä muovista pesusientä. Sitruuna sopii etenkin keittiötasojen puhdistukseen.

Suola

Suola on hyvä rasvaisten uunien puhdistukseen. Kostuta putsattava pinta ja sirottele suolaa sen päälle. Jätä suola vaikuttamaan ja pyyhi se hellästi pois, kun se alkaa taas kiteytyä. Yleensä 10-15 minuuttia on hyvä vaikutusaika.

Ruokasooda

Ruokasooda sopii täydellisesti ruosteen puhdistamiseen liedestä ja pannuista. Kostuta puhdistettava kohta ja kaada siihen ruokasoodaa. Anna vaikuttaa noin puoli tuntia. Yritä pyyhkiä lika pois. Jos se ei heti lähde, anna soodan vaikuttaa vähän pidempään.

Leipä

Valkoinen leipä on yksinkertainen ja hellävarainen keino vesitahrojen puhdistamiseen nahkasohvista. Leikkaa leipäpalasta pois reunat ja hankaa leivällä tahraa niin kauan, että se katoaa.

Uutisoimme aiemmin siitä, miten vauvatuotteita voi käyttää kodin siivouksessa. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Female First

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat