Karamelli-uuniomenat höystetään rouskuvilla manteleilla
Tarjoa lämpimät omput vaniljajäätelön kera. Terveellisempi lisuke syntyy turkkilaisesta jogurtista.
Karamelli-uuniomenat
5 hengelle
5 omenaa
2 dl siirappia
3 dl mantelilastuja
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia
1. Pese omenat. Leikkaa ompuilta hatut pois. Koverra sisältä sienemet ja kota.
2. Sekoita siirappi ja mantelilastut keskenään. Lisää omenoiden sisään. Laita omenoiden hatut päälle.
3. Kypsennä omenoita uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
4. Tarjoa lämpimät omenat jäden tai jogurtin kera.
Myös sienipiirakka maistuu syksyisessä kahvipöydässä. Katso ohje herkkureseptiin täällä.
Kilpailut
Uusimmat
Viikonloppuun kannattaa varautua sateenvarjolla, meteorologi neuvoo
Yle: Tässä ovat Suomen turvattomimmat kaupungit
Hengenvaarallinen ilmiö aiheuttanut tänä vuonna jo yli 1400 junan myöhästymisen
HS: Poliisilla käynnissä yhtä aikaa kuolemansyyn sekä tapon tutkinta Helsingin parveketurmassa
Poista tämä hyppynaru välittömästi käytöstä -sisältää lisääntymiselle vaarallista ainetta
Näytä lisää