Jatkokäytä vanha joogamattosi – 5 nokkelaa vinkkiä

07.09.2014 14:15 - Linda Arponen

Älä heitä vanhaa ja kulunutta joogamattoa roskiin, sillä voit käyttää sitä monilla tavoilla kotonasi.

Jooga on hyvää liikuntaa, mutta kuten kaikessa liikunnassa, myös joogassa varusteet kuluvat. Näin ollen myös joogamattosi saattaa likaantua kaikesta hiestä ja rispaantua ajan myötä.

Jos mielit uutta joogamattoa, älä kuitenkaan heitä vanhaa suoraan menemään. Mikäli matto tuntuu todella likaiselta, kannattaa se aivan ensimmäiseksi pestä. Pesun jälkeen voit jatkokäyttää mattosi esimerkiksi jollakin seuraavista tavoista:

Pidä matot paikoillaan

Jokaisella on kodissaan mattoja: ne muokkaavat huoneen ulkonäköä ja eristävät. Ikävä kyllä matot saattavat liikkua paikoiltaan liukkailla lattioilla. Pahimmillaan sitä liukastuu myös itse, jolloin lopputulos voi olla kivulias. Jos kotonasi on matto, joka on erityisen liikkuvainen ja sen päältä kävellään jatkuvasti, aseta sen alle joogamatto, niin se pysyy paremmin paikoillaan.

Pidä lemmikkien ruokakipot paikoillaan

Lemmikkejä, kuten kissoja ja koiria, ei yleensä kiinnosta, mikäli ne kippaavat ruokakuppinsa nurin. Jos huomaat lemmikkisi kippojen kaatuilevan ja muutenkin luisuvan paikoiltaan, aseta niiden alle joogamatto. Näin kuppien alle tulee enemmän pitoa ja ne pysyvät paremmin siellä, missä niiden kuuluukin olla.

Suojaa parkettilattiat

Mitä painavampi huonekalu on, sitä syvemmät naarmut se voi tehdä parkettiin. Tähänkin ongelmaan löytyy ratkaisu joogamatosta. Leikkaa matosta siis huonekalun jalkojen alle sopivat palat ja liimaa ne jalkojen pohjiin, aivan kuten tekisit huopatassujen kanssa.

Avaa tiukat purkit

Säilykepurkkien kannet voivat olla joskus tiukassa. Leikkaa siis joogamatosta kämmenesi kokoinen neliö ja säilytä palaa keittiön laatikossa. Seuraavan kerran, kun tiukka purkin kansi yllättää, ota mattopala käyttöön ja avaa purkki sen avulla. Idea on siinä, että maton kanssa kannesta saa paremman otteen.

Estä liukastumiset pesun aikana

Mikäli sinulla on pieni lapsi tai koira, joilla on tapana liukastella suihkussa tai kylvyssä, aseta liukastelijan alle joogamatto ennen hanan avaamista. Matto antaa jalkojen alle enemmän pitoa.

Lue pidempi lista täältä.

Olemme kertoneet aiemmin matosta, joka toimii myös olohuoneen pöytänä. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: BrightNest

Kilpailut

Uusimmat