Milloin kastella kukat tai käydä kaupassa – lue, mitkä ovat päivän parhaat ajat arkiaskareille

10.09.2014 21:15 - Linda Arponen

Jos haluat ottaa kaiken hyödyn irti arjestasi, kannattaa perusasiat tehdä tiettyyn vuorokauden aikaan.

Olet ehkä huomannut, että ruokakaupat saattavat olla täynnä asiakkaita iltapäivällä neljältä ja viideltä. Se johtuu siitä, että kaikki muutkin menevät kauppaan samaan aikaan kuin sinä eli heti töiden jälkeen.

Kun hoidat päivittäisiä askareita, tehokkuus on avainasia. Alla on kerrottu, mihin aikoihin nämä askareet kannattaa päivässä sijoittaa, jotta saat niistä suurimman hyödyn.

Aamulla

Kastele kukat ja nurmikko

Jos ehdit kastella ulkokukkasi ja nurmikkosi ennen auringon polttavia säteitä, ei niistä haihdu vesi yhtä vauhdilla ja kasvillisuus pysyy kosteutettuna pidempään.

Tee pihatyöt

Muutkin pihatyöt kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan aamulla. Näin et joudu hikoilemaan auringonpaisteessa.

Lounasajan jälkeen

Hoida erilaisia asioita

Jos et tee samanlaista kahdeksasta neljään työvuoroa kuin suuri osa muista ihmisistä, olet onnekas. Puolen päivän jälkeen kannattaa hoitaa erilaisia roikkuvia asioita, kuten käydä kirjastossa, pesulassa, virastoissa ja muissa vastaavissa. Näin saat asiasi hoidettua ennen kuin muut pääsevät töistä. Jos olet kuitenkin normaalisti töissä ja sinun täytyy hoitaa juoksevia asioita, yritä pitää lounastauko esimerkiksi yhden, kahden maissa, niin muut ovat luultavasti jo palaneet takaisin töihin ja valmiina auttamaan sinua.

Mene ruokakauppaan

Ruokakaupat täyttyvät iltapäivällä neljän jälkeen. Jos voit välttää tuota aikaa ruokaostoksien teossa, selviydyt kaupasta puolet nopeammin. Jos lisäksi suunnittelet useamman päivän ateriat kerralla, ei sinun tarvitse mennä joka päivä kauppaan ja säästät sitenkin aikaa ja rahaa.

Illalla

Tee paperityöt

Kun olet päässyt kotiin, käy läpi postisi, maksa mahdolliset laskusi ja hoida muut paperityöt pois alta. Jos teet tämän joka ilta, ei sinun tarvitse käyttää niihin aikaa viikonloppuna, eikä sinulta jää laskuja maksamatta.

Siivoa

Myös kodin siivoaminen kannattaa ajoittaa töiden jälkeiseen aikaan. Jos siivoat hiukan joka päivä, ei sinun tarvitse tehdä viikonloppuna suursiivousta, vaan voit käyttää aikasi hauskempiin asioihin.

Kerroimme aiemmin, mikä on päivän paras hetki pyyhkiä pölyt. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: BrightNest

Uusimmat