Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista
Kukkakaalikeitto pekonilla
700 g kukkakaalia
1 sipuli
5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)
4 dl kermaa
suolaa
pippuria
200 g pekonia
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.
2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.
3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.
4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.
Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.
Kilpailut
Uusimmat
Ajaton klassikko, ja ihan syystä - katso miten otat valkoisen t-paidan osaksi tyyliäsi
Näet Instagramissa jatkossa vähemmän poliittista sisältöä - Meta muuttaa käytäntöjään
Pääsiäisherkut voivat olla vaaraksi koirille - vakuutusyhtiö kertoo, mistä myrkytyksen tunnistaa
Kevään 2024 pääsiäishoroskooppi - katso, miltä tuleva pääsiäinen tulee näyttämään
Törkeitä nettihuijauksia liikkuu jälleen - poliisi kertoo, miten välttyä huijauksilta
Näytä lisää