Apua keittiöön: 8 tilannetta, jolloin leikkaamiseen kannattaa käyttää veitsen sijasta saksia

19.04.2015 17:15 - Linda Arponen

Sakset voivat olla näppärä apuväline ruoanlaitossa. Lisäksi niiden kanssa ei tarvitse leikkuulautaa.

Keittiöstä on hyvä löytyä teräviä veitsiä niitä tilanteita varten, jolloin ruokia täytyy olla leikkaamassa. Joissain tilanteissa sakset voivat kuitenkin voittaa terävänkin veitsen. Sakset voivat nimittäin tehdä leikkaamisesta helpompaa ja puhtaampaa.

Kokeile saksia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa keittiössäsi:

Yrttien leikkaaminen

Tuoreet yrtit saa leikattua näppärästi saksilla. Tämä onnistuu sekä silloin, kun haluat silputa yrttejä ruoan sekaan tai silloin, kun haluat käyttää niitä koristeena.

Katkarapujen kuoriminen

Isot katkaravut täytyy kuoria ennen syömistä. Aseta saksen kärki siis kuoren alle ja leikkaa se auki kohti pyrstöä. Sen jälkeen voit poistaa kuoren viileän juoksevan veden alla ja vetää samalla pois ravun tumman suolen.

Kanan jänteiden ja rasvan poistaminen

Raakaa kanaa leikatessasi olet varmasti huomannut lihan sisältämät valkoiset jänteet ja rasvan. Nämäkin saa leikattua helposti pois saksien avulla.

Pekonin paloittelu

Jos haluat pieniä pekonipalasia, aseta muutama pekonisiivu päällekkäin ja leikkaa sitten saksilla haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Kuivahedelmien pilkkominen

Mikäli haluat isommista kuivatuista hedelmistä pienempiä paloja, voivat sakset auttaa sinua tässäkin tilanteessa.

Pizzan viipalointi

Pizzapalatkin saa helposti leikattua saksien avulla. Erona veitseen tai pizzapyörään on myös se, ettei pelti ainakaan naarmuunnu.

Leipäsiivujen reunojen poistaminen

Jos et välitä leipien kovista reunoista, voit leikata nekin pois saksien avulla.

Lihan suikalointi

Jos haluat leikata esimerkiksi kanan-, naudan- tai possunlihasta suikaleita, onnistuu sekin saksilla.

Lue myös: Sähläätkö keittiössä? Viidellä vinkillä taitavaksi kotikokiksi

Lähde: Good Housekeeping

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat