Sähläätkö keittiössä? Viidellä vinkillä taitavaksi kotikokiksi

20.01.2014 19:45 - Linda Arponen

Ruoanlaitto ei ole helppoa, jos ei tiedä, mitä tekee.

Ravintoloissa ruoanlaitto on tarkkaa työtä, sillä pohjaan palanut ruoka ei maistu kenellekään. Kotioloissa tilanne ei ole yhtä haastava tai vakava, mutta hyvää ruokaa on toki mukavampi syödä kuin kärähtänyttä.

Mikäli ruoanlaitto on sinulle hankalaa tai haluat kehittää taitojasi, tutustu seuraaviin hyödyllisiin vinkkeihin.

1. Pukeudu tilanteeseen sopivasti

Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta mieti asiaa töiden kautta: kun puet töihin puvun päälle, tunnet olosi ammattilaisemmaksi. Laita siis keittiössä hiukset kiinni, pue essu päälle ja laita jalkoihin mukavat, varpaat peittävät jalkineet. Arvostat niitä siinä tilanteessa, kun veitsi tai jotakin kuumaa tai painavaa tipahtaa varpaillesi.

2. Lue resepti useaan otteeseen

Tutustu reseptiin kunnolla; sen ainesosiin, tarvitsemiisi välineisiin ja tekniikoihin. Tämä lisää varmuuttasi ruoanlaiton aikana, parhaimmillaan voit vain vilkaista reseptiä samaan aikaan kun keskityt katsomaan itse ruokaa.

3. Ota tarvitsemasi asiat valmiiksi esille

Ennen kuin aloitat ruoan valmistamisen, ota kaikki tarvitsemasi ainesosat ja tarvikkeet valmiiksi viereesi. Huomaat tämän helpottavan huomattavasti itse ruoanlaittoprosessia, kun sinun ei tarvitse kiireessä lähteä etsimään sopivaa kulhoa tai mittalusikkaa.

4. Pidä ruoanlaittoalue siistinä

Likainen keittiö on merkki epäjärjestelmällisestä ja stressaantuneesta kokista. Ota tavaksesi viedä käyttämäsi ruoka-aineet takaisin kaappiin käytön jälkeen. Huuhtele myös likaiset kulhot ja pyyhi pinnat. Kun siivoat heti ruoanlaiton jälkeen, sinun ei tarvitse tehdä sitä myöhemmin ja tunnet olosi järjestelmällisemmäksi.

5. Harjoittele yhä uudelleen

Loppujen lopuksi ruoanlaitto vaatii paljon harjoittelua. Myös ammattikokit ovat joutuneet leikkaamaan suuren määrän vihanneksia ennen kuin paloista on alkanut tulla täydellisiä kuutioita.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat