Nälän yllättäessä ajatukset saattavat alkaa pyöriä roskaruuan ympärillä. Parempi vaihtoehto on kotona tehty välipalapatukka, jonka ainesosista olet perillä. Helppo herkku syntyy ennätysajassa ja vain neljästä eri raaka-aineesta. Saat yhdellä suupalalla terveellisiä rasvoja ja annoksen antioksidantteja.
Noin 5 dl kookostiivistettä (kookosrasvan ja -kerman välimuoto, saatavana luontaistuotekaupoista)
Noin 5 dl tuoreita mustikoita
0,6 dl vaahterasiirappia
2 tl vaniljan siemeniä
Sekoita aineet monitoimikoneessa. Kauli massa levyksi leivinpaperin päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin 15-20 minuutiksi. Leikkaa kohmeinen massa pieniksi paloiksi.
Patukoita voi varioida mielikuvituksen rajoissa. Pähkinät, marjat ja myslit sopivat hyvin välipalapatukoihin. Aluksi voit kokeilla puolittaa reseptin ainesmäärän.
Lue myös: Sammuta herkkuhimo omenatestin avulla – kokeile käytännöllisiä neuvoja
Lähde: Total Beauty