Pienet koululaiset palaavat katukuvaan - poliisi julkaisi herättelevän videon

11.08.2015 17:15 - Eeva Rajala

Ennen koulun alkua on hyvä käydä lapsen kanssa tarkasti läpi koulutie ja kaikki sen mahdolliset vaarat.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kirjoittaa Facebookiin, että yhtä varmasti kuin vuodenajat vaihtuvat, lapset ilmestyvät liikenteeseen koulujen alkaessa. Poliisi muistuttaa, että etenkin ekaluokkalaisille liikenteessä liikkuminen on uusi asia ja vaatii paljon oppimista.

"Vanhempien on tärkeää harjoitella lasten kanssa koulutien kulkemista turvallisesti ja tunnistaa yhdessä mahdolliset vaaranpaikat", poliisilaitos kirjoittaa.

Poliisi muistuttaa myös, että autoilijoiden tulee olla erityisen valppaina koulujen läheisyydessä, noudattaa säädettyjä nopeuksia sekä pitää katse ja ajatukset liikenteessä. Pääset poliisi Facebook-sivuille tästä! (Facebook)

"Muistakaa hiljentää"

Poliisi on myös julkaissut kaksi videota, joissa selviää, miten pienet koululaiset suhtautuvat esimerkiksi tien ylitykseen koulumatkallaan.

"Koulut alkavat ja moni ekaluokkalainen lähtee liikenteen sekaan omin avuin. Autoilija, kiinnitä huomiota pieniin jalankulkijoihin! Turvallista koulun alkua kaikille!", poliisi kirjoittaa YouTube-videoiden yhteydessä.

- Muistakaa hiljentää, kun näette meidät pienet liikenteessä, sanoo pieni ekaluokkalainen Anna toisessa videoista.

Katso herättelevät videot alta:


Lue myös: Suomalaispoliisin tiukat ohjeet: "Älä hauku entistä kumppania somessa"

Kilpailut

Uusimmat