Helle hellii vielä alkuviikon – helpot ohjeet maukkaimpiin kylmiin juomiin

24.08.2015 17:00 - Pauliina Jokinen

Loppukesän lämpimät säät ovat olleet jopa tukalan kuumia.

Kauniit kesäsäät ovat hellineet elokuun ajan. Vielä muutamia päiviä jatkuvat kesäkelit ansaitsevat arvoisensa juomia. Muun muassa maustetut vedet maistuvat ja viilentävät mukavasti niin työpaikalla kuin rannallakin.

1. Lisää veteen pakastettuja marjoja: vadelmia, mustikoita tai itse poimittuja mansikoita. Vesi pysyy kylmänä ja sulaessaan marjat tuovat makua juomaan. Samalla saat välipalaa, kun napsit lasin pohjalle jäävät marjat.

2. Lisää veteen pala kurkkua. Tuoreen kurkun maku tuo veteen uudenlaista piristystä. Kurkun kanssa sopivat myös tonic- tai soodavesi.

3. Perinteisempänä lisänä veteen voi laittaa viipaloitua sitruunaa tai limeä. Jos tavalliset sitrushedelmät kyllästyttävät, voi veteen lisätä esimerkiksi appelsiinia, mandariinin paloja tai greippiä.

4. Jos haluat nähdä hieman vaivaa, lisää jääpaloihin minttua tai basilikaa. Lisää vesilasiisi maustettuja jääpaloja ja nauti viilentävää minttuvettä.

5. Pakasta mehutiivistettä tai tuoremehua ja lisää palat soodaveteen: mehun äklömakeus ei yllätä ja janokin sammuu paremmin.

Lue myös: Tuparit edessä? Kata vieraillesi herkullinen buffetpöytä - katso reseptit

Lähde: AboutHealth

Kilpailut

Uusimmat