Kuva: Fotolia

Nokkela kasviruoka, joka maistuu myös lapsille - katso helppo ohje

04.11.2015 11:15 - Reija Saarinen

Nopea ja maistuva kasvisherkku syntyy viidestä raaka-aineesta.

Kasvisten lisääminen ruokavalioon saattaa toisinaan olla haastavaa, ainakin lasten kanssa. Siksi onkin onni, että myös terveellisiä kasvisruokia voi paketoida muotoon, joka maistuu myös perheen pienimmille. Yksi hyvä esimerkki tästä on viiden raaka-aineen kasvispulla.

Tämän herkun valmistamiseen tarvitset kukkakaalia, parsakaali, yhden kananmunan, leipää sekä suolaa.

Revi ensin kaksi täysjyväpaahtoleipää pieniksi paloiksi ja kaada sekaan noin desi vettä ja anna liota viidentoista minuutin ajan.

Likoamisen aikana pilko kukka- ja parsakaali pieniksi paloiksi ja heitä ne keitinveteen. Keitä niitä vain noin minuutin ajan. Tämän jälkeen kaada vesi pois ja huuhtele kasvikset kylmällä vedellä. Nappaa sitten pala talouspaperia ja painele kaaleista sen avulla ylimääräinen vesi pois.

Heitä tämän jälkeen kukka- ja parsakaalit monitoimikoneeseen. Lisää mukaan yksi kananmuna ja hieman suolaa. Purista liiallinen neste pois myös leipäpaloista ja kaada samaan astiaan muiden aineiden kanssa.

Sekoita aineksia kunnes ne ovat tasaista massaa. Tee niistä pullia ja paista niitä 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Halutessasi voit katsoa video-ohjeen alta.


Kilpailut

Uusimmat