Kuva: Fotolia

Petran eeppinen pikasynnytys: Vauva ulkona, isä lukkojen takana, ovella yli-innokas taksikuski

25.11.2015 20:45 - Senja Rapila

Kaksi lasta synnyttänyt Petra Piipari ei voinut kuvitellakaan, millainen farssi hänen kolmannen lapsensa syntymästä tulisi.

Kuten miltei jokainen synnytystarina, myös tämäkin alkoi sillä tietyllä "tuntemuksella", että nyt lapsi saattaisi tulla maailmaan, kertoo Voicen sometuottaja Petra Piipari, 42, Voicen Iltapäivässä.

- Kuuden aikaan aamulla oli vähän sellaisia tuntemuksia, että nyt lapsi voisi alkaa pikkuhiljaa tulemaan. Soitin Jorviin, ja he sanoivat että tule vaan pikkuhiljaa sairaalaan, ettei lapsi syntyisi kotona. Minulle myös sanottiin, että voisin kävellä hieman ennen sairaalaan tulemista, jotta voin edistää synnytyksen alkamista.

Tästä viisi minuuttia myöhemmin vauvan pää oli jo jalkojen välissä. Supistukset olivat todella pieniä, ja lähtivät todella rytinällä tulemaan loppuvaiheessa.

- Ilmeisesti sekin avitti asiaa, että tämä oli kolmas lapsi. Se oli vähän pelottavaa sillä hetkellä, mutta nyt sille voi onneksi jo nauraa.

"Mikä toi on!"

Tuntemukset olivat hämmentävät, kun molemmat tajusivat lapsen syntyvän nyt - eteisessä.

- Muistan sen aina, kun lapsen isä oli kalsarit jalassa siinä vieressä, hän oli juuri soittanut sairaalaan, ja hän pallotteli jalalta toiselleen huutaen: "Mikä toi on, mikä toi on!"

Tässä vaiheessa Piiparin silloisen miehen tilaama taksi oli ehtinyt jo pihaan asti, kun mies soitti peruakseen kyydin.

- Kun taksikuskille kerrottiin tilanne, hän tarjoutui auttamaan meitä synnytyksen kanssa. Hän oli kuulemma törmännyt vastaavanlaisiin tilanteisiin aiemminkin.

Taksikuskin kiltistä tarjouksesta huolimatta seuraavaksi otettiin yhteyttä Jorviin, ja puhelimen toiseen päähän saatiin välittömästi päivystävä synnytyslääkäri. Tällä välin Piipari asettui eteisen lattialle makaamaan. Hänen miehensä piti kännykkää korvan ja olkapään välissä, ja kuunteli tarkasti lääkärin antamat ohjeet. Näin hän sai toimittaa itse oman lapsensa maailmaan.

- Ambulanssi tuli sitten jossain vaiheessa, ja mies lähti ambulanssia vastaan. Samalla hän onnistui lukitsemaan itsensä ulkopuolelle, jolloin ovi meni takalukkoon. Muistan kuinka katsoin eteisen lasisesta ikkunasta häntä, ja hän katsoi minua sellaisella "sori" -ilmeellä. Siinä sitten mietittiin, että mitä me tehdään, koska kukaan ei pääse sisään ja minä makaan lattialla vastasyntynyt vauva vatsan päällä, hän nauraa.

- No minä sitten konttasin, tai pidin vauvasta kiinni ja kävelin sellaista hämähäkkikävelyä avaamaan oven, että saatiin mies ja ambulanssin henkilökunta sisälle.

Kuuntele Petran tarina alta.

Voicen Iltapäivän Lauri Kottonen ja Niina Backman äänessä arkisin klo 14-18. 


Lue myös: Haluatko yhden, kaksi vai kolme lasta? Katso, minkä ikäisenä yrittäminen pitäisi aloittaa

Kilpailut

Uusimmat