Perunat – Kylmässä perunoiden maku kärsii. Säilytä perunoita esimerkiksi paperipussissa kylmäkaapissa.
Hunaja – Hunaja muuttuu kristallinomaiseksi töhnäksi. Säilytä hunaja huoneenlämmössä, mutta poissa auringonvalosta.
Tomaatit – Tomaatit menettävät makuaan ja muuttuvat pehmeiksi jääkaapissa.
Omenat – Omenoille käy jääkaapissa samoin kuin tomaateille. Jos haluat syödä mukavan viileän omenan, laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen syömistä.
Sipulit – Paras tapa säilyttää sipuleita, on laittaa ne paperipussissa pimeään ja viileään paikkaan.
Maapähkinävoi – Maapähkinävoi pärjää hyvin pimeässä keittiönkaapissa.
Leipä – Leipä kuivuu nopeammin jääkaapissa, vaikka kylmän voisi kuvitella ehkäisevän homehtumista.
Banaanit – Jätä banaanit hedelmäkulhoon pöydälle.
Öljy – Lähes kaikki öljyt säilyttävät ominaisuutensa paremmin huoneenlämmössä.
Avokado – Avokadon maku kärsii jääkaapissa. Puoliksi käytetty avokado myös tummuu herkästi, joten avokado kannattaakin syödä kerralla kokonaan tai säilöä kiven kanssa pienessä purkissa.
Paprika – Paprikat säilyvät tomaattien ja hedelmien tavoin huoneenlämmössä.
Melonit – Melonit tuppaavat muuttumaan möhjäksi jääkaapissa, joten säilytä kokonaisia meloneita huoneenlämmössä. Osittain syöty tai pilkottu meloni kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa.
Ketsuppi – Ketsupissa on paljon viinietikkaa ja säilöntäaineita, joten se säilyy hyvin myös jääkaapin ulkopuolella.
Suolakurkut – Kuten ketsupissa, myös suolakurkut on säilötty etikkaliemeen, mikä pitää ne hyvinä.
Yrtit – Jos ostat tuoreita yrttejä, laita ruukku vesilasiin ja jätä huoneenlämpöön.
Lue myös: Pakko kokeilla! Herkulliset leivänpäälliset mullistavat käsityksen välipaloista
Lähde: Daily Savings