Kuva: Fotolia

Ruokia, joita ei kannata säilyttää jääkaapissa - mutta todennäköisesti säilytät silti

10.12.2015 13:45 - Pauliina Jokinen

Monet ainekset säilyvät paljon paremmin huoneenlämmössä.

Perunat - Kylmässä perunoiden maku kärsii. Säilytä perunoita esimerkiksi paperipussissa kylmäkaapissa.

Hunaja - Hunaja muuttuu kristallinomaiseksi töhnäksi. Säilytä hunaja huoneenlämmössä, mutta poissa auringonvalosta.

Tomaatit - Tomaatit menettävät makuaan ja muuttuvat pehmeiksi jääkaapissa.

Omenat - Omenoille käy jääkaapissa samoin kuin tomaateille. Jos haluat syödä mukavan viileän omenan, laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen syömistä.

Sipulit - Paras tapa säilyttää sipuleita, on laittaa ne paperipussissa pimeään ja viileään paikkaan.

Maapähkinävoi - Maapähkinävoi pärjää hyvin pimeässä keittiönkaapissa.

Leipä - Leipä kuivuu nopeammin jääkaapissa, vaikka kylmän voisi kuvitella ehkäisevän homehtumista.

Banaanit - Jätä banaanit hedelmäkulhoon pöydälle.

Öljy - Lähes kaikki öljyt säilyttävät ominaisuutensa paremmin huoneenlämmössä.

Avokado - Avokadon maku kärsii jääkaapissa. Puoliksi käytetty avokado myös tummuu herkästi, joten avokado kannattaakin syödä kerralla kokonaan tai säilöä kiven kanssa pienessä purkissa.

Paprika - Paprikat säilyvät tomaattien ja hedelmien tavoin huoneenlämmössä.

Melonit - Melonit tuppaavat muuttumaan möhjäksi jääkaapissa, joten säilytä kokonaisia meloneita huoneenlämmössä. Osittain syöty tai pilkottu meloni kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa.

Ketsuppi - Ketsupissa on paljon viinietikkaa ja säilöntäaineita, joten se säilyy hyvin myös jääkaapin ulkopuolella.

Suolakurkut - Kuten ketsupissa, myös suolakurkut on säilötty etikkaliemeen, mikä pitää ne hyvinä.

Yrtit - Jos ostat tuoreita yrttejä, laita ruukku vesilasiin ja jätä huoneenlämpöön.


Lue myös: Pakko kokeilla! Herkulliset leivänpäälliset mullistavat käsityksen välipaloista

Lähde: Daily Savings

Kilpailut

Uusimmat