Ruokia, joita ei kannata säilyttää jääkaapissa – mutta todennäköisesti säilytät silti

Monet ainekset säilyvät paljon paremmin huoneenlämmössä.

Julkaistu:

Perunat – Kylmässä perunoiden maku kärsii. Säilytä perunoita esimerkiksi paperipussissa kylmäkaapissa.

Hunaja – Hunaja muuttuu kristallinomaiseksi töhnäksi. Säilytä hunaja huoneenlämmössä, mutta poissa auringonvalosta.

Tomaatit – Tomaatit menettävät makuaan ja muuttuvat pehmeiksi jääkaapissa.

Omenat – Omenoille käy jääkaapissa samoin kuin tomaateille. Jos haluat syödä mukavan viileän omenan, laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen syömistä.

Sipulit – Paras tapa säilyttää sipuleita, on laittaa ne paperipussissa pimeään ja viileään paikkaan.

Maapähkinävoi – Maapähkinävoi pärjää hyvin pimeässä keittiönkaapissa.

Leipä – Leipä kuivuu nopeammin jääkaapissa, vaikka kylmän voisi kuvitella ehkäisevän homehtumista.

Banaanit – Jätä banaanit hedelmäkulhoon pöydälle.

Öljy – Lähes kaikki öljyt säilyttävät ominaisuutensa paremmin huoneenlämmössä.

Avokado – Avokadon maku kärsii jääkaapissa. Puoliksi käytetty avokado myös tummuu herkästi, joten avokado kannattaakin syödä kerralla kokonaan tai säilöä kiven kanssa pienessä purkissa.

Paprika – Paprikat säilyvät tomaattien ja hedelmien tavoin huoneenlämmössä.

Melonit – Melonit tuppaavat muuttumaan möhjäksi jääkaapissa, joten säilytä kokonaisia meloneita huoneenlämmössä. Osittain syöty tai pilkottu meloni kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa.

Ketsuppi – Ketsupissa on paljon viinietikkaa ja säilöntäaineita, joten se säilyy hyvin myös jääkaapin ulkopuolella.

Suolakurkut – Kuten ketsupissa, myös suolakurkut on säilötty etikkaliemeen, mikä pitää ne hyvinä.

Yrtit – Jos ostat tuoreita yrttejä, laita ruukku vesilasiin ja jätä huoneenlämpöön.


Lue myös: Pakko kokeilla! Herkulliset leivänpäälliset mullistavat käsityksen välipaloista

Lähde: Daily Savings