Kuva: Fotolia

Persoonallisuuspiirteet, jotka takaavat ylennyksen

26.02.2016 08:15 - Senja Rapila

Jos haaveilet ylennyksestä, kannattaa huomioida omat hyvät persoonallisuuspiirteensä. Jos nämä piirteet eivät tule luonnostaan, niitä kannattaa kehittää.

Oletko työskennellyt samassa työpaikassa jo kymmenen vuotta ja odotat vieläkin mahdollista ylennystä? Jos ylennystä ei ole tullut tai ole tuloillaankaan, kannattaa miettiä tarkkaan, omistatko näitä persoonallisuuspiirteitä.

Työhistoria ja taidot eivät nimittäin ole ainoita asioita, jotka otetaan huomioon ylennettäessä. Kun pomot valitsevat ylennettäviä työntekijöitä, he etsivät sellaisia persoonia, joilla on muun muassa karismaa, organisointitaitoja ja taitoa motivoida muita ihmisiä. Tällaisia ihmisiä ovat muun muassa:

1. Kaikkien kaveri

Asiakkaat, kollegat ja pomot pitävät kaikki hänestä. Kaikkien kaverilla on loistava persoona, joka auttaa häntä tulemaan jokaisen kohtaamansa ihmisen kanssa toimeen. Kaikkien kaverista tulee loistava johtohahmo näiden ominaisuuksien vuoksi.

2. Delegoija

Kun työntekijöille annetaan mahdollisuus työskennellä ryhmässä, on yleensä yksi henkilö, joka omaksuu välittömästi johtajan roolin. Hän delegoi muille tehtäviä, jotta työ saataisiin mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Tämä henkilö tietää, kuinka annetaan rakentavaa palautetta ja jaetaan työtehtävät fiksusti ryhmän vahvuuksien mukaan.

3. Päättäjä

Henkilö, joka osaa aina olla päättäväinen ja hänen päätöksensä ovat itsevarmoja, on todella hyvää johtajamateriaalia. Tämä ominaisuus auttaa tekemään hyviä päätöksiä myös lyhyellä varoitusajalla.

4. Mukautuja

Henkilö, joka mukautuu helposti ja oppii asioita nopeasti, on jokaisen työnantajan mieleen. Hän oppii todella nopeasti erilaiset työtavat ja erilaiset työympäristöt. Hänen intuitionsa sekä fiksuutensa auttaa hänet jokaisen ongelman ylitse.

5. Eettinen persoona

Oli työntekijän rooli mikä tahansa, hänen valintojaan johtaa etiikka ja korkea moraali. Tämä suoraselkäinen kaveri ei vilppiä katso ja hän ei tee kompromisseja oman moraalinsa kanssa. Hän ei myöskään yritä puskea itseään eteenpäin urallaan muiden työntekijöiden kustannuksella.

Lähde: News

Lue myös: 8 myyttiä kutsumusammatista murrettu: "Työ ei ole aina helppoa"

Lue myös: Olisiko aika vaihtaa alaa? 10 kummallista työtä, joista maksetaan hyvin

Lue myös: Onko tässä kaikkien aikojen paras työ? Päivät pelkkää suklaan maistelua

Kilpailut

Uusimmat