Kuva: Fotolia

Koulun erikoinen ratkaisu lasten käytösongelmiin: Päivittäinen meditointi

05.03.2016 17:45 - Senja Rapila

Eräs Harlemilainen ala-aste on ottanut järeämmät aseet käyttöön lasten rauhoittamiseksi - ja se toimii.

Oletko koskaan miettinyt miten lapset saisi keskittymään koulunkäyntiin kunnolla? Thurgood Marshall Academyn ala-aste on ottanut asiakseen parantaa koulun yhteishenkeä ja lasten opintosuorituksia säännöllisellä meditoinnilla. 

Opettajat aloittavat koulupäivän lasten kanssa meditoimalla joka aamu 10 minuuttia. Ennen kuin tunti alkaa meditoinnin päättymisen jälkeen, opettajat käyvät oppilaidensa kanssa keskustelua erilaisista tunteista ja tunnetiloista. 

- Lapsia pitää opettaa kontrolloimaan tunteitaan. Meditoiminen on vähentänyt lasten huonoa käytöstä huomattavasti ja parantanut heidän opiskelusuorituksiaan, koulun rehtori Dawn Brooks DeCosta kertoo.

Lasten meditoimisella on tutkittu olevan useita hyötyjä; se kasvattaa optimistisuutta ja onnellisuuden tunnetta koulussa, vähentää kiusaamisen tarvetta ja kasvattaa empatiakykyä. Se auttaa myös oppilaita ratkaisemaan konfliktitilanteita itsenäisesti.

Meditointi kotona voi siis auttaa käytösongelmiin ja yleiseen levottomuuteen. Viisi tai kymmenen minuuttia päivässä voi tuntua pieneltä määrältä, mutta lapselle mielenhallinnan opettelu on suuri lahja, josta he hyötyvät lopun elämäänsä.

Voit lukea helpot meditointiohjeet aloittelevalle meditoijalle täältä.

Lähde: She Knows

Lue myös: Opettaja joutui pulaan yksityiskuviensa takia - onko ratkaisu oikeudenmukainen?

Lue myös: Sivusto demonstroi, miten lukihäiriöiset näkevät tekstin - pystytkö lukemaan?

Kilpailut

Uusimmat