Ei ole vain makukysymys, miten jääkaappi täytetään. Se, miten ruoat asettelee jääkaappiin vaikuttaa niiden säilymiseen ja tuoreena pysymiseen merkittävästi. Tässä vinkit jääkaapin täyttämiseen:
Ovi
Jääkaapin ovi on lämpimin paikka kaapissa. Oveen kannattaa siis säilöä tavarat, jotka eivät kärsi lämmönmuutoksista.
Säilö: mehut, vesi, mausteet
Älä säilö: munat, maitotuotteet
Ylin hylly
Ylimmälle hyllylle kannattaa laittaa ruoka-aineet, jotka kärsivät liian kylmästä lämpötilasta. Tälle hyllylle voi laittaa myös ruoan, joka aiotaan syödä pian.
Säilö: yrtit, vihannekset, ruoantähteet, juomat
Ali hylly
Alimmalle hyllylle asetellaan ruoka-aineet, jotka tarvitsevat kylmät olosuhteet säilyäkseen tuoreina.
Säilö: munat, maitotuotteet ja raaka liha
Alalaatikot
Alalaatikoissa voi säilöä vihannekset ja hedelmät, kuhan ne ovat eri laatikoissa. Vihannekset ja hedelmät säilyvät hyvin myös ylemmillä hyllytasoilla.
Säilö: vihannekset ja hedelmät.
Lue myös: Varaa jääkaappiisi tietyt ruoka-aineet ennen juhlia – auttavat krapulaan
Lähteet: Expressen, Greatist.com.