Etkö ole viherpeukalo? Kokeile viittä kestävää ja helppohoitoista huonekasvia

22.01.2014 09:15 - Linda Arponen

Jos huonekasvit tahtovat kuolla hoidossasi, on ehkä aika vaihtaa helppohoitoisempiin kasveihin.

Huonekasveja on paljon erilaisia, toiset vaativat paljon hoitoa ja toiset saattavat pärjätä hyvinkin vähäisellä huolenpidolla.

Mikäli et koe olevasi viherpeukalo, mutta haluat kotiisi huonekasveja, kokeile jotakin tai vaikka useampaa seuraavista kasveista.

Rahapuu

Rahapuu tai paratiisipuu voi elää vuosikymmeniä oikeissa olosuhteissa. Se on kotoisin Etelä-Afrikasta, joten sen paksut, soikeat lehdet pitävät kosteuden sisällään. Pidä silmällä myös sen pieniä vaaleanpunaisia tai valkoisia kukintoja.

Viirivehka

Asutko paikassa, jonne ei tule paljon auringonvaloa? Siinä tapauksessa viirivehka on sopiva kasvi sinulle. Se elää ilman suurta valon tai veden määrää ja kasvattaa lisäksi kauniita valkoisia kukkia.

Aloe vera

Kaikki, mitä tämä kasvi tarvitsee menestyäkseen, on auringonvalo ja kastelu parin viikon välein. Sen piikikkäät lehdet voi käyttää myös hyödyksi, sillä jos leikkaat lehden auki, voit käyttää sen geeliä haavojen ja palovammojen hoitoon.

Kirjorönsylilja

Kirjorönsylilja voi kukkia, jos sitä hoidetaan oikein. Tämä taas vaatii vain kevyttä kastelua ja sitä, että mullan antaa kuivua kokonaan kasteluiden välillä. Jos huomaat lehtien päiden mustuvan, tarkoittaa se liikaa kastelua.

 

Talvikaktus

Nimestään huolimatta talvikaktuksia voi pitää ympäri vuoden. Kasvi ei ole oikeastaan kaktus vaan mehikasvi, jolloin se varastoi hyvin vettä lehtiinsä. Sen kukat ovat myös kauniita.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat