Ota mallia: 5 asiaa, jotka menestyvät ihmiset tekevät ennen aamukahdeksaa

03.12.2013 16:15 - Heli Thoren

  Forbes-lehti selvitti, minkälaiset ovat urallaan edenneiden aamut. Voisiko näistä tavoista ottaa mallia?

Miten heräsit tänä aamuna? Veditkö vain vaatteet niskaan ja nappasit noutokahvin matkalta mukaan? Vai istuitko rauhassa aamiaisella ja suunnittelit päiväsi huolella? Ei ole aivan yhdentekevää, miten aamunsa viettää. Forbes-lehti selvitti, miten alkavat menestyvien ihmisten aamut. Nämä viisi asiaa nousivat tärkeiksi tekijöiksi:

Liikunta

Mitä enemmän liikuntaa, sitä terveempi ja virkeämpi mieli. Sanonta kuuluukin, liiku tunti, saat päivääsi kaksi liikaa. Se, mikä erosi menestyjien aikataulussa oli se, että he monesti käyttivät aamuvarhaisen tunnit hyväkseen harrastamalla liikuntaa aamulla ennen töitä. Näin liikutakertoja kertyy runsaammin, eikä juoksulenkkiä jätä väliin, jos työpäivä venyy tai illalla väsyttää liikaa.
Jos pitkä lenkki vaatii liikaa, jo vartin joogahetki aamulla on parempi kuin ei mitään. Samalla kroppa herää mukavasti uuteen päivään.

Tee aikataulu päivälle

Maksimoi päiväsi potentiaali tekemällä aikataulu päiväsi toimista aamulla. Tee lista asioista, jotka vaativat huomiotasi tänään. Samalla voit priorisoida asioita. Jos päivän tunnit eivät riitä, voit tiputtaa listaltasi asioita, joita ei ole aivan pakko hoitaa tänään. Muista karttaa tehdessäsi oma mielenterveytesi. Varaa raskaan palaverin jälkeen kymmenen minuutin kahvitauko, jotta mielesi saa levätä.
Myös ruokailulle on hyvä jättää tilaa omasta päivästä. Näin pystyt toimimaan tehokkaammin ja voit paremmin.

Syö hyvä aamiainen

Me kaikki tiedämme, miltä tuntuu, jos kiiruhdamme töihin pelkkä kahvikupillinen mahassa. Mitä mietimme päästessämme työpöydän äärelle? Ruokaa todennäköisesti. Jos haluamme työskennellä tehokkaasti, on tärkeää syödä hyvä aamiainen. Tällöin voit pitää ajatukset työnteossa kurnivan nälän sijaan.
Aamiainen on hyvä paitsi omalle ololle, myös perheen hyvinvoinnille. Aamupuuron äärellä ehditte vaihtamaan aamun kuulumiset ja istumaan hetken yhdessä.

Visualisoi

Myös henkisellä terveydellä on suuri merkitys menestymisen kannalta. Tämän vuoksi oman mielen hoitamista ei sovi aliarvioida.
Meditoiminen on hyvä keino antaa mielen rentoutua päivän kiireen keskellä. Aloita aamu visualisoimalla tuleva päivä mielessäsi. Mieti, miten tulet onnistumaan haasteissasi. Jopa minuutin meditointi ja positiivisten ajatusten kasvattaminen auttavat tarttumaan uuteen päivään paremmalla mielellä.

Aloita haastavimmasta

Tiedätkö tunteen, kun joku epämukava tekemätön asia kalvaa mieltäsi? Sitten stressaat asian tekemistä aina siihen asti, kun saat sen tehdyksi. Päätä, että hoidat epämukavan asian päivän ensimmäisenä puhteena. Tämä taktiikka toimii, ja se vapauttaa paljon ajatuksia päivän muihin puhteisiin. Kun epämukavat velvollisuudet hoidetaan heti alta pois, päivän aikana ehditään edistää kaikkea muuta tarpeellista.


Lähde: Lifehacker.com

Kilpailut

Uusimmat