Suojaa lapsen ihoa auringolta - muista tärkeät säännöt

22.05.2014 17:15 - Heli Thoren

Lasten herkkää ihoa kannattaa suojata paahteella. Tärkeät muistisäännöt on hyvä muistaa.

Kun aurinko jälleen iloksemme paistaa, on tärkeää kerrata, miten lapsen ihoa tulisi auringolta suojata. Aurinkovoide korkealla kertoimella on hyvä, mutta toisinaan ihoa kannattaa suojata vaatteella. Kokosimme tärkeät muistisäännöt vanhempien kesäavuksi:

1. Kaikki vaatteet suojaavat auringon UV-säteilyltä. Jos vietätte paahteessa pitkiä aikoja, erityiset uv-suojavaatteet ajavat asian ja suojaavat lapsen herkkää ihoa.

2. Tavallinen t-paita vastaa suojaltaan vain noin viittä tai kymmentä. Tiheään kudottu puuvilla tai silkki suojaavat materiaaleista parhaiten.

3. Alle kaksivuotiaiden lasten iho on erityisen herkkä UV-säteille, joten heidän kannattaakin keskittyä leikkimään mahdollisimman paljon varjossa. Aina auringossa oleilua ei voi välttää, pyri silloin suojaamaan pienen iho hyvin esimerkiksi uv-vaatteella.

4. Ne kohdat, mitä suojavaatteet eivät suojaa tulee voidella aurinkovoiteella. Esimerkiksi kämmenselät, korvat ja niska palavat herkästi.

5. Aurinkovoidetta tulee lisätä noin kahden tunnin välein. Jos lapsi ui paljon, voidetta kannattaa lisätä kovassa paahteessa vielä useammin.

6. Toiset voiteista kestävät uimisen. Jos lapsi pulikoi vedessä ahkerasti, tarkista, että voide soveltuu vesileikkeihin.

7. Voidetta tulee levittää riittävästi, jotta suojakerroin ajaa asiansa. Noin ruokalusikallinen kerrallaan on hyvä määrä aurinkovoiteelle.

8. Keskipäivällä UV-säteet ovat voimakkaimmillaan. Tuolloin lasten olisi hyvä leikkiä sisätiloissa.

9. Suojaa pää lierihatulla. Lieri suojaa paitsi kasvoja, korvia myös päänahkaa.


Lue myös, miten lapsen silmät tulee suojata auringolta täällä.

Lähde: Aboutkidshealth.ca

Kilpailut

Uusimmat