Lapsen silmät kaipaavat suojaa auringolta - 5 muistisääntöä

20.05.2014 23:15 - Heli Thoren

Lasten silmien kirkas mykiö suodattaa auringonvalon UV-säteilyä aikuista huonommin. Silmät on suojattava erityisen hyvin kovalla paahteella.

Siinä missä lapsen iho myös silmät kaipaavat suojaa auringolta. Paisteessa lapsen silmät kaipaavat suojaa ympäri vuoden, mutta erityisesti kesän paahteessa silmät on suojattava erityisen huolella.

1. UV-säteilystä voi koitua lapsen silmille monenlaista haittaa. Jo lyhyessä ajassa lapsi voi saada sidekalvontulehduksen. Pitkien aikojen altistuminen auringolle voi aiheuttaa silmänpohjan rappeumaa tai mykiön samentumista sekä harmaakaihia.

2. Lapsi ei välttämättä itse osaa olla katsomatta suoraan aurinkoon. Vältä kovalla paahteella tilanteita, jossa lapsen on tuijotettava kohti aurinkoa esimerkiksi rattaissa istuessa.

3. Laita lapsen nenälle aurinkolasit vain aurinkoisella säällä. Pilvisellä säällä on riski, etteivät silmät saa tarpeeksi valoa kehittyäkseen.

4. Katso, että aurinkolaseissa on merkintä UV 100 % tai UV 400. Linssien tulee suodattaa UVA- sekä UVB -säteily kokonaan. Näin tiedät, että linssien suoja on riittävä.

5. Sovittakaa aurinkolasit lapsen kanssa yhdessä. Kun lasit pysyvät hyvin päässä ja suojaavat silmiä myös sivuilta, ovat lasit hyvät lapsen käyttää. Aivan pienillä aurinkolaseissa voi olla hyvä olla kuminauha takana, joka pitää lasit paikoillaan leikkiessäkin.


Lue myös aurinkovoiteiden ABC täällä.


Lähde: Allaboutvision.com

Kilpailut

Uusimmat