Kuva: Fotolia

Matkustajille erikoinen yllätys - lentokone lensi väärään maahan

07.09.2016 11:20 - Mika Parikka

Vain yksi tekninen ongelma aiheutti lumipalloefektin, joka pakotti lentokoneen lentämään väärään kohteeseen.

Maailmassa on ihmisiä, jotka eivät luota halpalentoyhtiöihin. Nyt Epäilyksille on saatu suhteellisen pätevä peruste, kun Air Asian kone lensi Australian Melbourneen, kun sen oli tarkoitus mennä Malesian Kuala Lumpuriin. Tapaus sattui viime vuoden marraskuussa.

Kone oli alun perin matkalla Australian Sidneysta Malesian Kuala Lumpuriin, mutta matkustajien epäonneksi tekninen ongelma käynnisti lumipalloefektin ja kone päätyi Melbourneen.

Sidneyn lentokentällä on kaksi rinnakkaista kiitorataa. Lennonjohto huomioi Air Asian koneen lähteneen oikealta kiitoradalta, mutta kone itse lähti seuraamaan väärää reittiä. Lentäjät syyttävät tapahtumasta nimenomaan lentokoneen omaa navigointijärjestelmää, joka teki jostain syystä virheen. Viranomaisten raporttien mukaan lentäjien yritykset käynnistää navigointijärjestelmää uudestaan vain sekoitti sitä entisestään.

Normaalisti tässä kohtaa lentokone kääntyisi takaisin, mutta Sidneyssa oli liian huono sää, joten kone joutui lentämään väärän reittinsä mukaisesti Melbourneen. 

Onneksi vaaratilanteilta vältyttiin ja kaikki päättyi onnellisesti. Matkustajilla tosin saattoi mennä lomasuunnitelmat hieman uusiksi.

Lähde: ATSB, Mashable

Lue myös: Miehelle tarjottiin 47:n vuoden välilaskua - asiakaspalvelijan vastauksesta nettihitti

Kilpailut

Uusimmat