Kuva: Fotolia

Miten matkustaa pienemmällä budjetilla? Säästöbudjetin matkustustavat listattiin

23.07.2017 22:15 - Tiina Svensk

Jos matkakuume on polttavan kova, mutta kukkaron nyörit ovat kireällä, kannattaa matkustaa viisaasti.

Onko suunnitelmissa matka, mutta rahatilanne näyttää normaalia heikommalta? Vaikka matkustaminen vaatiikin aina pienen budjetin, voi maailmaa nähdä pienemmälläkin rahasummalla. Cosmopolitan listasi käytännön vinkit kaikille maailmanmatkaajille, ja suomensimme ne alle:

1. Ilmoittaudu eläinvahdiksi: Monet sivustot yhdistävät luotettavat eläinvahdit perheisiin, jotka tarvitsevat hyvää vahtia rakkaalle karvaturrilleen oman lomansa ajaksi. Jotkut eläinvahdit ovat luopuneet kotiosoitteestaan täysin ja viettäneet pitkänkin aikaa maailmalla elättämällä itsensä palvelun avulla.

2. Ole luotettava kotivahti: Jos eläimet eivät ole sinun parhaita ystäviäsi, saat ilmaisen majoituksen myös ilmoittautumalla kotivahdiksi. Esimerkiksi MindMyHouse-sivusto yhdistää talovahtia tarvitsevat innokkaisiin maailmanmatkaajiin, jotka saavat ilmaisen majoituksen pieniä kotiaskareita vastaan.

3. Tee kodinvaihto: Majoituksessa voi säästää myös, jos suostuu tekemään kodinvaihdon esimerkiksi HomeExchange-sivuston kautta. Kodinvaihdossa pääset matkustamaan uuteen maahan ja majoittumaan kodissa, jonka asukas matkustaa sinun luoksesi.

4. Nuku luostarissa: Kuulostaako luostarissa nukkuminen turhan uskonnolliselta hommalta? Älä kavahda, sillä usein luostareissa saa majoittua huomattavasti halvemmalla kuin motelleissa, ja usein matkaajille tarjotaan myös aamiainen. Esimerkiksi MonasteryStays tarjoaa majoitusta matkaajille.

5. Yövy farmilla: Lisää yöpymisvinkkejä tarjoavat sivustot, jotka yhdistävät luomufarmit ja matkaajat toisiinsa. Jos et kaihda työntekoa lomallasi ja haluat erilaisen matkustuskokemuksen, voit majoittua paikallisella luomufarmilla.

6. Tee roadtrip ja toimi lähettinä: Jos olet haaveillut pitkästä roadtrip-matkasta, kannattaa katsastaa Roadien ja Auto Drivewayn kaltaiset sivustot. Yhdysvalloissa ja Kanadassa voit ajaa auton paikasta toiseen ja tienata samalla hieman rahaa vaivannäöstä. Myös tiettyjä paketteja ja esimerkiksi lemmikkejä varten on olemassa kuskinsa, jollaiseksi voit ilmoittautua.

Lue myös: Voita pelkosi - 8 elämänohjetta, jotka matkustus opettaa

Lue myös: Kesälomamatka vielä varaamatta? Euroopassa sijaitsevat matkakohteet, joissa kannattaa vierailla

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat