Kuva: Fotolia

Voita pelkosi - 8 elämänohjetta, jotka matkustus opettaa

01.01.2016 13:15 - Senja Rapila

Matkustus tuo elämänkokemusta, niin ainakin sanotaan.

Matkustaminen vaikuttaa moniin asioihin positiivisesti, mutta se myös opettaa meitä elämään. He, jotka ovat matkustelleet paljon elämänsä aikana, ovat aina sitä mieltä, että jokaisen kannattaa matkustaa mahdollisimman paljon. Nyt ymmärrämme miksi, sillä nämä ovat asioita, jotka jokaisen tulisi elämänsä aikana oppia. 

1. Voita pelkosi

Jos olet matkustamassa ennestään tuntemattomaan kohteeseen, jossa on täysin erilainen kulttuuri ja kieli, se voi todella kauhistuttaa ja pelottaa. Matkustaminen pakottaa sinut kohtaamaan pelkosi ja olemaan läsnä tilanteessa. 

2. Kaikkialla on kauneutta

Välillä sitä saattaa unohtaa, kuinka kaunis maailma tosiaan on. Kun matkustat, opit kiinnittämään huomiota pienimpiinkin asioihin.

3. Opit pyytämään apua

Matkustaessa tulee tilanteita, joissa on pakko pyytää apua joltain muulta henkilöltä. Jos sinulla on aina ollut vaikeuksia pyytää apua, matkustaessa joudut kohtaamaan pelkosti uudestaan ja uudestaan. Kun pyydät neuvoja tuntemattomilta ja käyt keskustelua tuntemattomien kanssa, opit, kuinka helppoa on pyytää apua. 

4. Katso lähempää

Ennen kuin liikut kotimaastasi ulkomaille, et välttämättä huomaa maailman kauneutta. Saatat pitää asioita itsestäänselvyyksinä, ja näet kauneutta vain tietyissä asioissa, kuten turistikohteissa. Jos rohkenet ottamaan askeleen tuntemattomaan ja poikkeamaan turistireiteiltä, voit kohdata asioita, joista et ole koskaan haaveillutkaan. Jokainen paikka on uniikki.

5. Anna asioiden tapahtua

Jos sinusta tuntuu, että suunnittelet aina kaiken etukäteen, matkustellessa se tulee jäämään unholaan. Matkustellessa asiat eivät mene aina suunnitelmien mukaan ja silloin sinun tulee vain antaa asioiden mennä omalla painollaan. Opit joustamaan tilanteessa kuin tilanteessa.

6. Vähemmän on enemmän

Kun matkustat pidempään, saatat oppia, ettet tarvitse enempää kuin rinkallisen perustarvikkeita elämiseen. Sillä ei ole väliä, kuinka pitkään olet poissa: Mitä vähemmän tavaroita sinulla on mukanasi, sitä vähemmän sinulla on huolehdittavaa.

7. Luota vaistoihisi

Anna vaistojen ohjata sinua matkallasi. Kun annat vapaat ohjat vaistoillesi, saatat löytää itsesi mitä mielenkiintoisemmista paikoista.

8. Anna mennä

Matkustaessa opit, että välillä on vain hyvä unohtaa kaikki suunnitelmat ja sukeltaa pää edellä kohti uusia seikkailuja. 

Uutisoimme myös aiemmin siitä, miksi yksin matkustaminen kannattaa. Voit lukea siihen liittyvän artikkelin tästä.

Lue myös: Haaveiletko pitkästä reissusta maailmalla? Lue, miten voit rahoittaa matkasi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat