Kuva: Shutterstock

Filippiinien kuuluisin rantakohde suljetaan turisteilta - on muuttunut "haisevaksi likakaivoksi"

06.04.2018 16:45 - Senja Rapila

Jos haaveilet matkasta Boracaylle, et voi tehdä sitä ainakaan seuraavan puolen vuoden aikana. Siellä nimittäin alkaa siivousurakka.

Filippiinien suosituin ja kuuluisin rantakohde Boracay suljetaan turisteilta 26. päivä huhtikuuta, uutisoi Independent-julkaisu. Maan presidentti Rodrigo Duterte on määrännyt suositun lomakohteen siivottavaksi kunnolla, jonka vuoksi Boracay on suljettu matkailijoilta jopa puolen vuoden ajan.

Duterte on kuvaillut paratiisisaarta haisevaksi "likakaivoksi" ja syyttänyt asiasta saarella toimivia hotelleja ja ravintoloita, sekä yksityisasuntoja, jotka ovat juoksuttaneet viemärivesiä puhdistamattomina mereen.

Viime vuosina keväisin rantaveteen saapuva vihreä, limainen levä on runsastunut Boracayn rannoilla. (kuva: Shutterstock)

Paikallisen ympäristöministeriön mukaan on tuhansia asuntoja ja liikeyrityksiä, joita ei ole liitetty lainkaan viemäriverkostoon. Kerrotaan, että osa on liitetty siihen jopa laittomasti. Näin osa viemärivesistä päätyy puhdistamattomana suoraan saaren itärannikolle, Bulabog Beachille.

Boracay on monelle unelmien lomakohde. (kuva: Shutterstock)

Kaunis saari on tunnettu kirkkaanturkoosista vedestäänl. (kuva: Shutterstock)

Lähde: Independent, AFP, NY Times

Lue myös: Thaimaa kielsi tupakoinnin myös suomalaisten suosimilta rannoilta - rikkeestä mätkähtää iso sakko

Lue myös: Lakanoihin piilotettu pizza ja luoteja yöpöydän laatikossa - hotellivieraiden oudoimmat löydökset listattiin

Lue myös: Tiesitkö? Lentokoneen käsinoja voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen vaaran

Kilpailut

Uusimmat