Kuva: AOP

Korkeasaaressa vieraita odotti yllätys - nyt eläintarha kertoo, mistä on kyse

28.10.2020 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Eläintarha muun muassa tiedottaa, että yksi pesukarhuista on jouduttu lopettamaan.

Korkeasaaren eläintarhassa vierailleet ovat saattaneet hämmentyä, kun pesukarhutarhassa on ollut aivan muunlaiset asukit.

Nyt eläintarha tiedottaa Facebook-sivullaan, että partakorppikotkat ovat muuttaneet kyseiseen aitaukseen remontin vuoksi, ja pesukarhuja ei tulla enää Korkeasaaressa näkemään.

"Pesukarhutarhalla vierailleet saattoivat muutaman viikon ajan hieraista silmiään - tuohan on partakorppikotka! Partakorppikotkien tarhaa korjattiin ja linnut viettivät remontin ajan evakossa pesukarhutarhassa. Nyt tarha on korjattu ja partakorppikotkat ovat palanneet tarhaansa laivarantaan. Pesukarhut eivät olleet tarhassa samaan aikaan partakorppikotkien kanssa, ne olivat vetäytyneet jo sisätiloihin, kuten ne syksyisin tekevät.Pesukarhujen ystäville kerromme kuitenkin surullisen uutisen: pesukarhuja ei enää tulla näkemään Korkeasaaressa."

Syy pesukarhujen poissaololle on varsin surullinen. Viimeinenkin Euroopasta tuotu on jouduttu lopettamaan vanhuuden vaivojen vuoksi, ja ainoastaan yksi lajin edustaja on enää paikan päällä.

"Pesukarhujen iäkäs ryhmä oli kutistunut vuoden aikana kahteen, ja viime viikolla viimeinenkin Euroopasta tuoduista entisistä lemmikeistä lopetettiin vanhuuteen liittyvien vaivojen vuoksi. Talvi olisi ollut sille liian raskas. Korkeasaaressa on vielä yksi pesukarhu, 4-vuotias Lilli. Se on entinen suomalainen lemmikki, joka tuli Korkeasaareen syksyllä 2016 pitovaikeuksien vuoksi noin puolen vuoden ikäisenä. Pesukarhut eivät ole laumaeläimiä, mutta Lilli on elänyt laumassa pennusta asti, joten koetamme löytää sille uuden lauman toisesta eläintarhasta.

Välttämättä se ei onnistu, sillä pesukarhu on määritelty haitalliseksi vieraslajiksi koko EU:n alueella, ja sen kuljettaminen ja luovuttaminen on kielletty."

Näet koko julkaisun alta tai täältä.

Lue myös: Korkeasaari tiedottaa: Topias-saimaannorppa on menehtynyt

Kilpailut

Uusimmat