Kuva: All Over Press

Fintraffic antaa ohjeita juhannusliikenteeseen - "Pitkät turvavälit ovat avainasemassa"

21.06.2023 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Fintraffic muistuttaa, että auton rattiin kannattaa lähteä ennakoiden, ajokuntoisena ja turha kiire unohtaen. Myös poliisi valvoo tiukasti liikennettä.

Fintraffic tiedottaa, että juhannusliikenteestä povataan tuttuun tapaan hyvin ruuhkaista.

Liikenne on oletettavasti vilkkainta juhannusaattoa edeltävänä päivänä, eli torstaina 22. kesäkuuta. Myös juhannusaaton (pe 23.6.) aamupäivän tunteina menoliikennettä ennakoidaan olevan vielä runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin edeltävänä päivänä.

Paluuliikenteen suurimmat ruuhkat näkyvät puolestaan juhannussunnuntaina 25. kesäkuuta.

Fintraffic muistuttaa, että auton rattiin kannattaa lähteä ennakoiden, ajokuntoisena ja turha kiire unohtaen. Myös poliisi valvoo tiukasti liikennettä. 

- Ajokunto on onnistuneen juhannusmatkan A ja O. Odotettavissa on ruuhkaa, joten myös malttia vaaditaan. Ruuhkassa ei voita ohittamalla mitään, mutta voi sitä vastoin aiheuttaa vakavia tilanteita ja pahimmillaan myös pahoja kolareita, kertoo poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

- Ruuhkautuvassa liikenteessä riittävän pitkät turvavälit ovat avainasemassa, sillä vain niillä saadaan estettyä peräänajot ja ketjukolarit. Samalla saadaan koko jono liikkumaan jouhevasti ilman turhaa tempoilua ja haitariliikettä, jolloin päästään rauhassa ennakoimaan edessä oleviin tilanteisiin ja ajokin on tasaisempaa ja taloudellisempaa”, muistuttaa Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Ennen ajoa kannattaa tarkistaa auton kunto, ottaa tietöistä etukäteen selvää ja huolehtia turvallisuudesta.  Auton alkusammuttimen ja ensiapuvälineiden kunto on hyvä tarkistaa sekä samalla kerrata miten onnettomuustilanteissa toimitaan.

Lue myös: Lämpöennätykset rikkoutuvat - jatkuuko helle juhannukseen asti?

Lue myös: Timo Koivusalo kertoo, miten hän nauttii juhannusmakkaransa - "Olen vanhan liiton mies"

Lähde ja lisätiedot: Fintraffic

Kilpailut

Uusimmat