Kuva: Shutterstock

Finavia ennustaa Helsinki-Vantaan pahimmat ruuhkapiikit lomakauden alussa - katso ja varaudu

30.05.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kesälomakausi on alkamaisillaan.

Kesälomakausi on alkamaisillaan, ja Finavia ennustaa, että lomakauden ensimmäiset ruuhkapiikit osuvat Helsinki-Vantaan lentokentällä jo tulevalle viikonlopulle.

Erityisen ruuhkaista on Finavian arvion mukaan sunnuntaista maanantaihin 2.-3. kesäkuuta, kuten myös siitä viikon päästä, 9.-10. kesäkuuta. Päivistä voi hyvinkin tulla koko vuoden toistaiseksi vilkkaimmat. 

Lentokentällä liikkumiseen kannattaa siis varata huolella aikaa, sillä Finavia odottaa kymmenientuhansien ihmisten kulkevan Helsinki-Vantaan lentoaseman läpi päivittäin kesäkaudella. Vilkkainta on tyypillisesti varhain aamulla sekä iltapäivän ja alkuillan tunteina. 

– Odotamme vilkasta kesälomakauden alkua Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kesäkuun alusta alkaen lentoasemalta matkustaa yli 40 tuhatta matkustajaa päivittäin. Vilkkainta on aamuisin kello 6–8 välillä ja iltapäivisin kello 15–17 välillä, ja suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa lentoasemalla asiointiin kuten pysäköintiin, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen, kommentoi Helsinki-Vantaan matkustajapalveluista vastaava johtaja Hanna Hämäläinen Finaviasta.

Myös paluulennot vilkastuttavat lentokenttää, ja vilkkaimmin Helsinkiin palataan Finavian arvion mukaan sunnuntaista maanantaihin 9.–10.6. ja 16.–17.6.

Jotta lentokentällä toimiminen sujuu vaivattomasti, on syytä muistaa esimerkiksi turvatarkastusuudistus, jonka myötä Helsinki-Vantaalla ei tarvitse erikseen kaivaa laukusta ulos elektroniikkaa tai nesteitä. Muutos jouduttaa turvatarkastusta merkittävästi.

Lue myös: Amsterdam suitsii liikaturismia rajulla toimenpiteellä

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lue myös: Matkailu Schengen-alueella helpottuu entisestään

Lähde: Finavia

Kilpailut

Uusimmat