Nauti matkasta heti laskeuduttuasi: 4 tapaa selättää jet lag

09.06.2013 22:15 - Laura Sulkava

Aikaerosta kärsiminen saattaa pilata matkalla useita päiviä. Katso vinkit ja selviä jet lagista helpommin!

Useiden aikavyöhykkeiden yli lennettäessä keho jää kotimaan aikaan ja kertoo tyytymättömyydestään uneliaalla viestillään, joka pahimmillaan kahlitsee useiksi päiviksi hotellin hämäryyteen. Seuraavilla neuvoilla voit helliä kroppaasi jetlagittomaan tunteeseen.

1. Hieronta

Hieronnalla voit nollata lennon rasituksen ja saada kehon käyntiin. Varaa hieronta joko etukäteen tai heti kun pääset hotellille. Kannattaa kevyen kauneushieronnan sijaan valita urheilu- tai thai-hieronta.

2. Valmistaudu kotona

Jos elämäntilanteesi ja työaikasi antavat periksi, aloita valmistautuminen jo kotona. Herää ja mene nukkumaan rytmissä, joka noudattaa lomakohteesi aikaa. Tällöin voit hivuttautua lähemmäs kohdeaikaa, kärsiä osan aikaerosta jo kotona ja saada lisävirtaa heti ensimmäisiin lomapäiviin!

3. Vettä ja kevyttä ruokaa

Tunnetusti lennolla juominen jää helposti vähäiseksi ja nestehukka iskee, joka aiheuttaa laskeuduttua ikävän turvotuksen. Aloita nestetankkaus jo useita päiviä ennen lähtöä ja pidä lennolla huoli, että saat riittävän määrän vettä.

Suolainen ruoka ja alkoholi lisäävät turvotusta entisestää, joten unohda viinalla läträys ja pidättäydy kevyessä ruuassa. Napostelulla pidät energiatason koholla, mutta vältät väsyneen ja tukkoisen olon.

4. Aktivoidu

Jos et laskeudu illalla tai yöllä, vältä linnoittautumista sängyn pehmeyteen, koska se ei auta aikaeroon totuttelussasi. Vaikka olosi olisi tuskaisen väsynyt, nappaa kuppi kahvia ja lähde tutustumaan lähiseutuun. Myös lyhyt lenkki tai vaikka uintihetki piristävät ja saavat jaksamaan iltaan asti.

Lähde: Hello Beautiful

Kilpailut

Uusimmat